Sfeervolle Kerstavond in Wippolder

DELFT - De wijk Wippolder heeft maandagavond gezamenlijk Kerst gevierd. In de besneeuwde straten van de prof. Bosschalaan werd er gezongen, gewenst, gespeeld en genoten.

Het initiatief van de vrijwilligers in de wijk Wippolder, onderdeel van Breed Welzijn Delft, om een jaarlijks terugkerende Kerstavond te organiseren is inmiddels al een paar jaar aan de gang. Met hulp van de Gemeente delft, woningcorporaties ‘Festia’, ‘DUWO’ en ‘VIDOMES’ en de sponsorende winkeliers Coop en Life and Garden kwam er een evenement tot stand met een middagprogramma voor kinderen en een avondprogramma. Tijdens het middagprogramma werd er bingo gespeeld met Kerstliedjes, werd er voorgelezen door Piet van der Pas en werden er Kerstworkshops gegeven waarin Kerstsokken, Kerstkaarten en Kerststukken werden gemaakt. ’s Avonds werd de avond overheerst door Kerstmuziek van het kerkkoor, waarbij de tekst van de liedjes op een beamer kwam te staan zodat iedereen kon meezingen. Ook kwam Alice Afrikaanse Kerstliedjes zingen en zong de jonge Maikel nog voor zijn wijkgenoten. 

Bovendien was er een stand met erwtensoep en warme chocolademelk, een kraampje waar de kinderen sneeuwballen konden gooien en een kraam met een wensboom. Na al het muziekspektakel vond er nog een loterij plaats waarbij de opbrengst van de lootjesverkoop zal worden geschonken aan stichting ‘PerspeKtief’, die zich inzet voor mensen die door omstandigheden geen onderdak hebben.
De Kerstgedachte was al met al duidelijk aanwezig in de wijk Wippolder. De wijk streeft naar sociale binding en een krachtige wijk waarin de mensen samen zijn. Met dank aan alle vrijwilligers werd het in elk geval een sfeervolle Kerst in Wippolder.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1