Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

Agenten hielden woensdag vijf Delftse jongens aan bij een vechtpartij op de Reinier de Graafweg. Rond 19.00 uur kreeg de Politie de melding dat er op een parkeerplaats aan de Reinier de Graafweg gevochten zou worden. Daar troffen ze de vijf jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar aan. Ze werden ingesloten op het Politiebureau. De ruzie zou mogelijk eerder op de avond in een woning aan de Reinier de Graafweg begonnen zijn en uiteindelijk op de parkeerplaats zijn uitgevochten. Eén van de verdachten was daarbij lichtgewond geraakt. De Recherche onderzoekt de zaak en de betrokkenheid van de aangehouden verdachten. 

Bij een kop-staart-aanrijding op de Voorhofdreef in Delft raakten woensdag twee personenauto's beschadigd. Een 70-jarige automobilist uit Den Hoorn reed rond 12.15 uur op de Voorhofdreef achterop de auto van een 31-jarige Delftse. Omdat de vrouw klaagde over pijn in haar nek werd ze door ambulancepersoneel onderzocht. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De twee auto's werden door een sleepwagen afgevoerd. 

Een 34-jarige automobilist uit Schipluiden belandde donderdag kort na middernacht met zijn auto in het water langs de Gaagweg in Schipluiden. Het slachtoffer verklaarde dat hij vermoedelijk in slaap was gevallen en dat het daarnaast erg glad was. De GGD onderzocht de man, die last had van onderkoelingsverschijnselen. Een takelwagen wist later de auto van het slachtoffer te bergen. Hij kwam uiteindelijk met de schrik vrij. 

Een personenbusje van Connexion, dat geparkeerd stond op de Haydnlaan in Delft, is afgelopen dinsdag volledig uitgebrand. Rond 21.00 uur belden omwonenden naar de Politie en de Brandweer omdat de bus in brand stond. In de omgeving van de Haydnlaan werd er volgens enkele bewoners al enige tijd vuurwerk afgestoken. De brand is mogelijk aangestoken, de Politie is op zoek naar getuigen. 

Een 73-jarige fietster uit Delft raakte afgelopen dinsdag rond 14.30 uur gewond toen ze op de Koornmarkt in Delft geen voorrang kreeg van een andere fietser en ten val kwam. De andere fietser, een 23-jarige man uit Helsinki, kwam over de brug aanfietsen en verleende het slachtoffer geen voorrang. De vrouw viel en liep een forse hoofdwond op. Het slachtoffer werd met de Ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. 

Op de A4 ter hoogte van Den Hoorn betrapte een motoragent een 25-jarige motorrijder erop dat hij afgelopen maandag twee keer harder reed dan de toegestane maximumsnelheid. Het viel de agent op dat de motorrijder met hoge snelheid vanaf de Wippolderlaan de snelweg op reed en hij besloot achter de man aan te gaan. Op de snelweg bereikte de Hagenaar snelheden tot 203 kilometer per uur, terwijl daar 100 kilometer per uur is toegestaan. Z'n rijbewijs werd direct ingevorderd en z'n motor in beslag genomen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12