Veel gekker moet het niet worden... zondag 23 maart

Algemeen

De politieberichten uit de Delft op Zondag van zondag 23 maart.

Bij een snelheidscontrole op de Delftsestraatweg heeft de Politie niet meer één van de 150 automobilisten die gecontroleerd werden, kunnen bekeuren.
Een 73-jarige automobilist uit Groot-Brittannië reed 79 kilometer per uur, waar 60 is toegestaan. Bij een controle op de Vlielandseweg, korte tijd later, reden van de ongeveer 200 passerende automobilisten er maar twee te hard. De maximaal toegestane snelheid bedraagt hier 50 kilometer per uur. 

De Politie moest er dinsdagmorgen in Delft aan te pas komen om een echtelijke ruzie te sussen. Een 32-jarige man mishandelde zijn 36-jarige Delftse partner. De Politie hield hem aan; de vrouw deed aangifte. 

Een Politieagent met hoge nood hield aan zijn toiletbezoek een aanhouding over. De agent maakte dinsdagmiddag gebruik van het toilet van een wegrestaurant aan de A13 en hoorde op het toilet in de ruimte naast hem dat iemand een pistool doorlaadde. Hij waarschuwde direct zijn collega's die nog net de andere bezoeker van het toilet in een auto zagen wegrijden. Op de Rijksweg werd een file gecreëerd en konden de bestuurder en zijn bijrijder worden aangehouden. In de auto troffen de agenten een vuurwapen aan. De twee inzittenden, twee Britten van 27 en 32 jaar, zijn ingesloten voor nader verhoor. 

De Politie kreeg maandagmiddag een melding over een groepje jongeren dat bij de Drogerij met een scooter sleepte. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, rende het groepje weg. Ze konden één van hen, een 16-jarige jongen uit Den Hoorn, aanhouden. Dezelfde middag kwam een aangifte binnen over een scooter die in dezelfde buurt was gestolen. De jongen is gehoord over zijn eventuele betrokkenheid bij de diefstal. 

De Politie hield dinsdagmorgen om kwart voor vier drie mannen van 18, 21 en 23 uit Delft aan wegens baldadigheid in de Stationstunnel. De Politie zag via het cameratoezicht hoe ze de krantenhouder voor gratis kranten omvergooiden en de kranten over de straat verspreidden. Ze werden kort daarop aangehouden in de Ada van Hollandstraat. Ze kregen een boete wegens baldadigheid en ze mochten eerst de rotzooi opruimen, voordat ze naar huis konden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12