Hoe is nou met Hannie Pieters

Algemeen

De vloer in het onderkomen van de Drumguards aan het Estland was dit jaar dringend aan vervanging toe. Omdat de muziekvereniging te vroeg aan de verbouwing begon, weigerde de Gemeente garant te staan voor een lening en kwam de vereniging in financiële noo

DELFT – Geen betere maand om op het afgelopen jaar terug te blikken dan de maand december. Dus vroeg Delft op Zondag aan Hannie Pieters, de 52-jarige voorzitter van de financieel in zwaar weer verkerende Drumguards Delft: Hoe is het nou?

‘Ik ben een beetje blij dat 2010 weer voorbij is’ 

- Hoe is het nou?
“Op zich goed. De vereniging is volop in beweging en er gebeurt een hele hoop.” 

- Toen we je afgelopen zomer spraken, waren ‘de potjes’ van de Drumguards leeg. Zijn die inmiddels alweer gevuld?
“Ja, maar niet door de Gemeente Delft. Zij hebben eigenlijk niet meer gereageerd. Er is een complete radiostilte. Binnen de vereniging is zó veel werk aan de winkel dat je op een gegeven moment keuzes moet maken. De pot is niet vol, zeker niet. Maar we kunnen ons bedruipen en we letten op de kleintjes. We zijn via Bedrijf & Samenleving in gesprek geraakt met Fonds1818 om via hen ondersteuning te krijgen voor wat nodig is.” 

- Jullie zeiden van de zomer dat jullie graag nieuwe uniformen voor de senioren wilden. Is dat nog gelukt?
“Nee, nee, nee, dat is helemaal in de ijskast gezet. Zonder middelen kun je niet doen wat je eigenlijk wilt. Het is trouwens niet zo dat de uniformen tot de draad versleten zijn, hoor. We hebben dit op een later plan gezet. Er waren dit jaar ook zó veel dingen die tegelijkertijd liepen.” 

- Wat vond je het mooiste moment van 2010?
“Ik vond het een ongelooflijk mooi moment toen de verbouwing van het clubhuis was afgerond en we dat in gebruik konden nemen. Ook onze deelname aan Veteranendag was mooi, maar het allermooiste was die verbouwing waar we al zolang tegenaan hadden gehikt. Dat heeft veel geld en energie gekost. Iedereen was bekaf, maar ook heel tevreden met het resultaat. We hebben het na zes, zeven jaar jaar praten eindelijk gedaan.” 

- Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?
“Ik ben een beetje blij dat het voorbij is. We hebben nu een jong bestuur, met veel plannen. Die plannen leiden weer tot nieuwe ideëen en die komen allemaal tegelijk. Het ene idee lokt het andere uit. Het is een heel bewogen jaar geweest. Er is ontzettend veel gebeurd, maar er is ook nog veel werk aan de winkel. Vanwege de crisis is het bovendien echt knokken om je optredens binnen te halen. Daardoor waren er momenten van: Als we het maar overleven... Ik ben er trots op dat wij tot de clubs behoren die het afgelopen jaar goed hebben afgesloten.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12