En dit vinden wij nou leuk om naartoe te gaan

Algemeen

De korte cultuurberichten van zondag 24 februari

Boudou
PIJNACKER - Op 12 maart, aan het begin van de Boekenweek, komt auteur Khalid Boudou in de bibliotheek van Pijnacker vertellen over zijn werk. De lezing begint om 20.00 uur. Kaartjes zijn te koop in de bibliotheek en kosten 7 euro 50 voor leden en 9 euro voor niet-leden van de bibliotheek.

The Five
DELFT - Jazzclub ‘The Five’ presenteert op dinsdag 4 maart in de Altenahoeve aan de Kasteelwerf 1 in Delft Mr. Gentle en Mr. Cool. Er zijn ballads & blues, maar ook jump & jive. Aanvang: 21.00 uur. De avond is voor 'Vrienden van The Five' gratis. Zie ook: www.JazzclubTheFive.nl.

Licht als sieraad
DELFT - Op donderdagavond 21 februari om 20.30 uur zijn in TOP aan de Hippolytusbuurt 4 de lichtontwerpers Janpaul Verburg en Maryon Widdershoven aanwezig om hun werk en werkwijze toe te lichten. Zij openen eveneens hun tentoonstelling 'Licht als sieraad' in TOP. De tentoonstelling is tot en met 6 april gratis toegankelijk Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.topdelft.nl en www.enlightment.nl.

Acryl
DELFT - Tot half maart exposeert Nellie van Hagen - van der Haas met acrylschilderijen in de bibliotheek van Pijnacker. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Klucht
NOOTDORP - ‘Het Voetlicht’, een amateur-toneelgezelschap in Nootdorp, speelt op vrijdag 14 en 28 maart en op zaterdag 15 en 29 maart de klucht ‘Ik ben geheel de uwe, mijnheer Visser’ van toneelschrijver Carl Slotboom. Het toneelstuk wordt gespeeld in CulturA in de Dorpsstraat 7 in Nootdorp. Aanvang: 20.15 uur.

Koolhaas
DELFT - Op de faculteit Bouwkunde van de TU Delft is tot en met 20 maart de expositie ‘Teun Koolhaas Ontwerper’ te bezichtigen. De expositie toont zijn indrukwekkende projecten zoals de stedenbouwkundige plannen voor Almere en de Kop van Zuid. Het overlijden van Koolhaas in oktober 2007 was voor decaan Wytze Patijn en Prof. Ir.Joost Schrijnen aanleiding om de tentoonstelling naar Delft te halen om zo studenten en anderen uit de vakgemeenschap inzicht te bieden in zijn werkwijze. Op vrijdag 7 maart zal in het kader van de expositie een miniconferentie plaatsvinden op de Faculteit Bouwkunde. Vanaf 15.00 uur zullen onder andere John Worthington (DEGW Design Consultancy), Joost Schrijnen (Gemeente Almere) en Hilde Blank (BVR Adviseurs) spreken over de ontwerper, diens werkmethode en projecten. Op deze middag zal de film Designing for Pleasure worden getoond. Deze documentaire over Teun Koolhaas van Stichting Architectuur Manifestaties is op initiatief van voormalig Rijksbouwmeester Jo Coenen tot stand gekomen. De expositie staat in de Blokkenhal in het gebouw van Bouwkunde van de TU Delft aan de Berlageweg 1. Tussen 08.00 uur en 20.00 uur is publiek van harte welkom.

Renaissance
DELFT - De Utrechtse Studenten Cantorij brengt op vrijdag 14 maart in de Lutherse Kerk aan het Noordeinde 4 in Delft een programma met Engelse muziek uit de Renaissance. Onder de titel 'Too much I once lamented...' worden de mooiste klaagzangen afgewisseld met sfeervolle liefdesliederen. Aanvang 20.15 uur.

Lumen
DELFT - Tot en met woensdag 27 februari draaien in het Filmhuis aan het Doelenplein 5 de volgende films: The Year My Parents Went on Vacation, Gone Baby Gone, Falkenberg Farewell, Lust, Caution, In the Valley of Elah, Atonement, The way I spent the End of the World , Away from Her, Desmond en het moerasmonster, Sven en zijn Rat en het Ufo mysterie en Hair. Meer info op www.filmhuis-lumen.nl.

Schuilkerk
DELFT - In de Lutherse kerk aan het Noordeinde 4 vindt op woensdag 27 februari een Schuilkerkconcert plaats. Aanvang 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij muziekhandel van Buytene aan de Binnenwatersloot 16. Telefoon: 015 – 212 38 53.

Voorjaar
DELFT - Het voorjaar is zichtbaar in de tentoonstelling 'Voorjaars-Fragmenten' in Galerie Raamwerk in de Raamstraat. Jeanette Infante Ferreira, kunstenares en docente, laat de natuur spreken. In haar schilderijen krijgen voorjaarstakjes een nieuwe dimensie die zowel abstract als realistisch is. De tentoonstelling is te bekijken elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tevens op afspraak via 015 - 212 30 52 of 015 – 369 93 03.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12