Wat ik zeggen wil

Algemeen

Ingezonden berichten uit de krant van 23 januari 2011.

Subsidie?
DELFT – Op donderdag 27 januari subsidieert de Gemeente Delft de vertoning van een top-film in DOK. Het gaat om de film ‘Goodbye Lenin!’, die met veel succes in de Nederlandse (en Delftse) bioscopen heeft gedraaid. De totale opbrengst aan de kassa was 1.495.000 euro en de film trok meer dan 200.000 betalende bezoekers. Bovendien is de film ruim een jaar geleden op Nederland 2 vertoond. Kan iemand mij uitleggen waarom de Gemeente het nodig vindt dat het kijken naar deze film in DOK nu moet worden gesubsidieerd? Stel dat de Gemeente 500 euro subsidie verstrekt en dat er 50 mensen komen. Dan worden er 50 mensen gesubsidieerd met ieder 10 euro om een product met duidelijke commerciële waarde te bekijken. Hoezo? Waarom kunnen die bezoekers bijvoorbeeld niet zelf 5 euro betalen? En dan nog iets. Het is helemaal geen gekke gedachte dat het Filmhuis Lumen in z'n klassieker-reeks deze film opnieuw zou willen vertonen. Daarbij ondervinden zij dan echter concurrentie van... de Gemeente Delft. Moet de Gemeente Delft bezuinigen? Ik kan zo een volstrekt pijnloze 500 euro aanwijzen!

Ernst Neher, Delft



Afval na jaarwisseling (4)
DELFT – Laat ik beginnen mijn bewondering uit te spreken voor onze stadsgidsen. Gids zijn in zo’n vieze stad, ik geef het je te doen. Het kan niet anders, deze stad wordt bestuurd door mensen die niets om deze oude stad geven, Het is beschamend hoe alles verloedert en verpaupert en vervuilt. Een schone stad hoort ook bij een beter milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf, stadsbestuur. Al die hondenpoep, graffiti, vuil in de grachten. Misschien een leerzame tip: Ga eens in Zutphen kijken hoe ze het daar klaarspelen, zonder dat het er krioelt van de parkeerwachters. Laten we de domme brief van Compris, in de Delft op Zondag van 16 januari, maar gauw vergeten. Zo dom.

T. van der Ploeg, Delft



Afval na jaarwisseling (5)
DELFT – Ik kan me de woede van Huub Langeweg wel voorstellen, maar is het niet de verantwoordelkijkheid van de burger zelf? We kunnen hier in Nederland wel voor 65 miljoen euro aan vuurwerk inslaan, wat op zich al absurd is, maar de boel na afloop weer opruimen? Ho maar. Hetzelfde geldt voor de sneeuwoverlast die we hebben gehad. Dan wordt er ook meteen weer steen en been geklaagd dat er te weinig geruimd en gestrooid wordt. Een handvol mensen neemt nog de moeite om z’n stoep schoon te vegen, maar het gros laat het afweten. De winkeliers en hun personeel waren ook niet bepaald klantvriendelijk in deze winterperiode. Het is hooguit 5 minuten werk, als ze met z’n allen de sneeuwschuiver hadden gehanteerd. Maar nee, het is makkelijker om het maar weer op de Gemeente af te schuiven. Het toont eens te meer dat de mens het zwakste zoogdier is in de samenleving. Het is natuurlijk makkelijk om te oordelen en te veroordelen, maar we zijn allemaal verantwoordelijk voor onze eigen daden. Ik wens mijn medeburgers dan ook veel voorspoed, gezondheid en vooral veel wijsheid toe.

J.W. van Yperen, Delft



Extra kosten Spoorzone
DELFT - Het was wel te verwachten dat de bouw van de Spoortunnel meer gaat kosten. De bouwbedrijven gaan gewoon door met prijsafspraken en de hardwerkende Delftse burger kan het gelag betalen. De vraag is: kunnen ze in Nederland wel grote bouwprojecten ontwikkelen en uitvoeren, zonder de kosten omhoog te jagen? Of hebben wij de kundigheid niet?

Ton van der Stelt, Delft


Getuige gezocht
DELFT - Vorige week woensdagavond ben ik op de rotonde van de Westlandseweg aangereden door een auto. Met mij gaat het goed, alleen mijn fiets is kapot. Na het ongeluk is de bestuurder van de auto doorgereden en een bezorger, van wat weet ik niet meer, is gestopt om te kijken of alles goed met mij ging. De bestuurder van de auto heeft tegen de Politie ontkend dat hij mij geraakt heeft, ik zou spontaan op de weg zijn gevallen. Daarom is het voor mij zeer waardevol om de bezorger terug te vinden, omdat hij een getuige is van de aanrijding. Het zou fijn zijn als de bezorger zich bij het Politiebureau zou kunnen melden om zijn kant van het verhaal daar te vertellen.

Marjon Voskuil, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12