Simon Carmiggeltschool Zuid Hollands handbalkampioen

Algemeen

De ‘handige’ jongens van de Simon Carmiggeltschool.

DELFT - Woensdag 18 mei heeft het jongenshandbalteam van groep 8 van de Simon Carmiggeltschool, aangevuld met drie jongens uit groep 7, een geweldige prestatie neergezet tijdens het provinciale handbaltoernooi in Den Haag. Na drie wedstrijden, een kruisfinale én een grote finale, bleken ze de sterksten. Dat betekende dat ze Kampioen van Zuid-Holland waren geworden en op 18 juni in Emmen meedoen aan het Nederlands Kampioenschap.

Het verloop van het toernooi deed denken aan het roemruchte EK voetbal van 1988, toen Nederland uiteindelijk Europees kampioen werd tegen Rusland, nadat de eerste poulewedstijd tegen datzelfde land op een grote teleurstelling was uitgedraaid: 0-1 verlies. 

Ook bij dit handbaltoernooi was dat het geval. De eerste poulewedstrijd tegen de gedoodverfde winnaar, de Andreashof uit Kwintsheul, bestaande uit allemaal spelers van de handbalvereniging Quintus, ging verloren en dat betekende dat de overige twee wedstrijden gewonnen moesten worden. Dat gebeurde en er wachtte toen een kruisfinale tegen de nummer één van de andere poule. Een zware wedstrijd, maar met veel inzet werd ook die winnend afgesloten. En toen wachtte in de finale opnieuw de school uit Kwintsheul. Inmiddels was het Carmiggeltteam ontzettend gegroeid en door met 3-1 te winnen waren de jongens kampioen. Aron, Vincente, Levie, Quint, Rik, Luuk, Lorenzo (uit groep 8), Wessel, Milan en Patrick (groep 7) waren eerder al kampioen geworden bij het Delftse schoolhandbaltoernooi bij EDH. Op zaterdag 18 juni gaan ze proberen ook de Nederlandse titel in de wacht te slepen. Vijf jaar geleden werd een Carmiggeltschoolteam tijdens zo’n eindronde al eens vierde.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12