Wat ik zeggen wil 25 juli

Algemeen

Pluizen
DELFT – Terecht dat de heer Spee in de krant Delft op Zondag van 17 klaagt over de pluizen in de Pijperring. Wie heeft het bedacht om pluizenbomen in een woonwijk te planten? Ik heb wel eens een foto gemaakt van de dwarrelde pluizensneeuw; leuk voor een Kerstkaart. Je ziet sneeuw met op de achtergrond de bladeren van bomen. Wij wonen beneden, mijn tuin ligt dus vol. De planten zijn niet om aan te zien, vol pluizen. De poezen zitten vol, mijn neus en keel idem dito. Als er een hevige pluizendwarreling is, ga ik thuis even uithoesten. Wanneer worden wij daar eens van verlost? Door handtekeningen ophalen, bijvoorbeeld? Er worden in Delft zo veel bomen gekapt, deze kunnen daar ook nog wel bij!

M.E. van Oosten, Delft


Oranje (naar) beneden
DELFT – Delft was wekenlang in de ban van het WK Voetbal en sommige straten zijn dat nog steeds, zo lijkt het. Nog steeds wapperen de oranje vlaggetjes her en der fier in de wind. Op veel plekken zijn de oranje versierselen al verwijderd, maar je kunt natuurlijk ook net zo lang wachten tot iemand ze weghaalt. Kom op mensen, haal ook die laatste herinneringen aan het – verloren – Wereldkampioenschap Voetbal uit de bomen en lantaarnpalen, het ziet er niet meer uit. Over twee jaar mogen jullie je straat opnieuw versieren.

R. van Houten, Delft


Twee klachten
DELFT - Ik heb twee klachten aangaande het project Spoorzone Delft. Ten eerste werkt het klachtenformulier op de site www.spoorzonedelft.info niet. Als ik een klacht probeer in te dienen krijg ik, nadat ik alle veldjes heb ingevuld, de melding ‘Server Error in Application. - Runtime Error’. Ik zou geneigd zijn te denken dat u op dit moment klagers probeert te ontmoedigen... Ten tweede: De Gemeente heeft toegezegd dat autoparkeerplaatsen in Westerkwartier en Olofsbuurt, die al dan niet tijdelijk verdwijnen, worden gecompenseerd. De 25 parkeerplaatsen bij het terreintje naast Berkman aan de Coenderstraat zijn al sinds 2009 verdwenen, deze 25 auto's moeten dus extra in onze wijk parkeren. Deze plaatsen zijn nog steeds niet gecompenseerd. In het verslag van het platform Spoor van 30 juni 2010 lees ik hierover nog: ‘De 25 plaatsen aan de Coenderstraat moeten nog hersteld worden’. 

Door de bouwwerkzaamheden en het ontbreken van compenserende plaatsen is de parkeerdruk in onze wijk enorm toegenomen. Bewoners zoals ik moeten vaak lang zoeken naar een plekje. Dit zorgt voor overlast door grotere verkeerscirculatie door onze wijken met toch al nauwe straten. Wanneer gaat de Gemeente zich aan de afspraken houden? Ik verzoek de Gemeente snel, maar uiterlijk binnen één maand, dit terrein weer open te stellen voor auto's.

Guido van der Wedden, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12