Sfeervolle kerst met een kinderkoor en traditionele kerstliedjes

In de Ypenburgse wijk De Bras werd Kerstmis onder andere gevierd met een optreden van een kinderkoor van de British School Netherlands.

YPENBURG – De kerstviering in De Bras is heel goed verlopen. Het begon allemaal met een optreden van een kinderkoor van de British School Netherlands. Het koor heeft ook dit jaar weer een mooi optreden gegeven met klassieke kerstliedjes. Het schoolplein aan de Oeverwallaan was volgestroomd met kinderen en leraren van de basisscholen de Bras en de Zonnestraal. Het kinderkoor had kosten noch moeite gespaard om het publiek het naar de zin te maken.

Speciaal voor deze gelegenheid had het Britse kinderkoor het Nederlandstalige ‘De herdertjes lagen bij nachte’ ingestudeerd. De jonge zangertjes sloten het optreden af met de universele meezinger ‘We wish you a merry christmas’. Twee dagen later stond er voor de kinderen kerstknutselen op het programma. In het door vrijwilligers uit de wijk en medewerkers van Voorwelzijn mooi versierde activiteitencentrum De Bras waren de kinderen in een warme sfeer bezig cd’s van kerstdecoraties te voorzien. Ze waren ook bezig met het kleuren van mooie kerstkleurplaten. Op de achtergrond klonken kerstliedjes. Natuurlijk ontbrak het niet aan warme chocomelk, glühwein, kerstkransjes en de vertrouwde kerststol. Toen iedereen klaar was, mochten de kinderen de versierde cd’s in de buurtkerstboom bij activiteitencentrum De Bras hangen. Na het gezamenlijk zingen van het welbekende ‘Oh denneboom, oh denneboom’ kon het aftellen beginnen en werd de kerstboomverlichting ontstoken. Weer een paar dagen later werd de De Bras extra opgevrolijkt door een rijdende kerstman, die vanaf zes uur ’s avonds op diverse plekken in de wijk traditionele kerstliedjes ten gehore bracht. Alle kerstactiviteiten werden georganiseerd door bewonersorganisatie De Bras en bewonersvereniging Biesland, met ondersteuning van vrijwilligers, sponsoren en stichting Voorwelzijn. Na deze gezellige kerstviering maakt iedereen in De Bras zich natuurlijk op voor Oud en Nieuw. Na de jaarswisseling is er op maandag 2 januari in De Bras-Biesland een nieuwjaarsreceptie voor alle bewoners. Deze nieuwjaarsreceptie wordt gecombineerd met een inzamelingsactie voor vuurwerkafval en een workshop om de kerstboom te transformeren in haardhout.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1