Tram over St. Sebastiaansbrug kan al in 2012, denkt Stadsbelangen

Algemeen

DELFT – Volgens Aad Meuleman van Stadsbelangen Delft is het ‘niet per definitie zeker’ dat er voor 2015 geen tram over de St. Sebastiaansbrug rijdt. “Tijdens de Commissievergadering van 22 juni heeft de wethouder de Commissie toegezegd alle opties open te houden bij het zoeken naar een oplossing voor de Sint Sebastiaansbrug”, reageert hij op het artikel in de krant Delft op Zondag van 27 juni.

“Hierbij heeft Stadsbelangen uitdrukkelijk verzocht om renovatie van de brug nogmaals te onderzoeken en gewezen op de vele kennis op het gebied van bruggen die in onze stad aanwezig is. Renovatie zou dan in 2011 al gerealiseerd kunnen worden”, zegt Meuleman. 

Renovatie zou bovendien goedkoper zijn, denkt de fractievoorzitter van Stadsbelangen. “Het College zou daarmee alvast invulling kunnen geven aan versobering van het financiële beleid, zonder dat de burger dat voelt. Bovendien kan het afsluiten van de brug tot een absoluut minimum worden beperkt, wat goed is voor de bereikbaarheid van de stad. De tram rijdt dan gewoon in 2012 over de brug, in plaats van in 2015.” 

Jan Peter de Wit, van Leefbaar Delft, diende vorige week donderdag, voorafgaand aan de laatste Raadsvergadering voor het zomerreces, een motie in over de Sebastiaansbrug. Tot ongenoegen van De Wit stemden alle partijen - met uitzondering van de SP en Onafhankelijk Delft - tegen het behandelen van de motie. “Nu was de Raadsvergadering na drie kwartier al afgelopen en konden de dames en heren Stadsbestuurders snel naar de Commissiekamer waar onder het genot van bier en bitterballen op een groot TV scherm naar het Nederlands Elftal gekeken kon worden”, schrijft De Wit op zijn website. “De Raad vindt voetbal belangrijker dan de St. Sebastiaansbrug.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12