Shantykoor Schie-haven laat Pijnacker deinen op het geluid zeemansliederen

Algemeen

Editie: Week 21, Jaargang 21 |

PIJNACKER – André van Leeuwen in een matrozenpak in een shantykoor? Voor wie niet uit Pijnacker komt is dat een vreemde gedachte. De 72-jarige wielerfanaat moet een beetje om de verbazing lachen: “Ja, de mensen kennen die kop van mij natuurlijk van het wielrennen. Maar dat is voorbij, hè? Tegenwoordig ben ik zanger, haha!”

André maakt sinds een jaar of zes deel uit van shantykoor Schie-haven. Dat staat samen met Barend Fox, De Kanaken en IJgenweiss zaterdag 1 juni op het Raadhuisplein het voegwerk uit het raadhuis te zingen. Een stel landrotten met een zeemansrepertoire, dat belooft wat. Hoe is dat zo gekomen? André: “Ik werkte een paar jaar geleden bij mijn vriend Gerrit van Schie in en om het huis toen ik in de kelder een stel mannen hoorde zingen. Dat was het shantykoor, genoemd naar Gerrit. Nou, van het één kwam al gauw het ander en ik ging ook zingen. Of eigenlijk was het meer wat mee blèren met een cd, want zo ging dat toen nog. En na een paar uur kwam er een borreltje op tafel, dus werd het nog extra gezellig. Dat is nooit meer anders geworden en nu staan we dus op het shantykoren festival. Leuk toch?”
Absoluut. We kunnen niet wachten om André en zijn vrienden liederen als Het Kleine Café Aan De Haven of West-Zuid West Van Ameland te zien en horen zingen. Begeleid door de Band Zonder Maat (een zenuwslopende gedachte) en de twee vrouwelijke koorleden op accordeon. “Het programma begint om 11.45 uur”, zegt André voor de zekerheid. Je bent een geboren organisator of je bent het niet. En een geboren commercieel beest, zo blijkt in de volgende zin: “Vergeet je niet te schrijven dat de mensen onze cd kunnen kopen? Hij kost 7,50. Een koopje, toch?” Dat oordeel bewaren we tot 1 juni. Maar aan het aanstekelijk enthousiasme van André kan het onmogelijk liggen… (KF)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12