Afbeelding

Wat ik zeggen Wil zondag 3 februari

Algemeen

De ingezonden brieven van zondag 3 februari

Miskleun
DELFT - Zelden of nooit neem ik de pen ter hand om te reageren op wat ik lees in dag- en weekbladen, zelfs al ben ik het fundamenteel oneens met de inhoud van een bepaald artikel. Dit keer moet ik echter een uitzondering maken. Na het lezen van de rubriek ‘Even bellen met…’ in uw allerlaatste editie maakte een enorme walging zich van mij meester. Niet alleen de tekst stuit mij behoorlijk tegen de borst, maar veel meer nog het tijdstip waarop uw redactie gemeend heeft dit te moeten publiceren. Koud één dag nadat alles en iedereen die de DTMC een warm hart toedraagt op indrukwekkende wijze afscheid heeft moeten nemen van hun zeer gewaardeerd en geliefd adjunct-directeur Chantal van Koppen. Dat klemt des te meer omdat u er in diezelfde editie blijk van geeft te weten dat het bedrijf in rouw gedompeld is door middel van de publicatie van een brief die is geschreven door het bestuur van de DTMC. Het is dan ook op zijn zachtst gezegd zeer onkies om de Regio Taxi, die onder de verantwoordelijkheid van deze taxionderneming valt, juist op dat moment een ferme tik na te geven. De pijn van dit onverwachte verlies is al heel moeilijk te dragen voor alle betrokkenen en als u dan nog zo respectloos handelt, wrijft u op wel heel nare en onnodige wijze zout in de toch al diepe wonden. Ik wil heel graag van u aannemen dat het hier hoogstwaarschijnlijk gaat om een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden en dat u niet verantwoordelijk bent voor de inhoud van de gewraakte rubriek, maar ik mag en wil u wel aanspreken op uw plicht van journalistieke zorgvuldigheid. Bij de opmaak van deze editie had u mijns inziens moeten inzien dat beide publicaties die de DTMC betreffen zodanig met elkaar botsten, dat het beter was geweest het interview met mevrouw Van Rossum op een later tijdstip in uw krant af te drukken. Neemt u nu uw verantwoordelijkheid door in uw volgende editie recht te zetten dat wat door zeer velen wordt beschouwd als een zeer pijnlijke miskleun? Slechts een groot mens en kwaliteitskrant erkent zijn fouten. Wilt u het goede voorbeeld geven?

Mw. Engelen, Delft

Noot van de redactie: Er is inderdaad sprake geweest van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Delft op Zondag betreurt het als door de publicatie mensen onnodig gekwetst zijn.

Stiltegebied?
MIDDEN-DELFLAND - Als de verlenging van de A4 er zou komen, dan wordt Delft door twee snelwegen ingesloten. Ik weet niet waar u woont, maar ik vind het geen prettig idee om van twee kanten de narigheid zoals luchtvervuiling, geluid en het bedorven uitzicht van een snelweg te vernemen. Stopt u toch alstublieft met nieuwe snelwegen aanleggen. Laat Rijkswaterstaat zich concentreren op uitbreiding van bestaande wegen. Verbreding of ondertunneling, zodat het verkeer over twee verdiepingen gaat. Of ze kunnen, net als in Amsterdam, goederentramlijnen aanleggen als alternatief. Bovendien is Midden-Delfland uit natuuroogpunt een Stiltegebied. Laat dat alstublieft zo blijven.

Nico de Vries, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12