Sfeervol kerstconcert in Franciscus en Barbarakerk

Algemeen

Editie: Week 50, Jaargang 21 |

DELFT – Liefhebbers van Kerstmuziek en samenzang kunnen op zondag 15 december terecht in de Franciscus en Clara kerk in de Raamstraat. Daar treedt het Prometheus orkest, samen met het parochiële kerkkoor op in een schitterend Kerstconcert.
“Het idee kwam van het Prometeus orkest”, zegt Jaap Deelstra, een van de organisatoren. “Binnen de parochie liep men er meteen warm voor en binnen de kortste keren was de zaak geregeld. In principe is iedere Delftenaar die van mooie muziek hoort van harte welkom. Een fiks deel van het publiek zal bestaan uit leden van de Delftse Zonnebloemafdelingen want ook daar is het enthousiasme groot.”
Het concert vangt om 14.30 uur aan en de organisatoren verwachten veel publiek. “Rond deze tijd voelen veel mensen zich toch aangetrokken tot de kerstmuziek en vooral de samenzang. Samen met het Franciscus koor onder leiding van Janine de Jong kunnen de aanwezigen hun hart in dat opzicht ophalen.”
Deelstra verwacht geen parkeerproblemen in het Westerkwartier omdat de directie van de Stanislas vestiging in de Pootstraat ook haar medewerking verleent. “In het Westerkwartier is het in het weekeind sowieso gratis parkeren, maar het Stanislascollege opent de poorten van haar parkeerterrein zodat we daar ook een fiks aantal auto’s kwijt kunnen. Overbodig nog te vermelden dat de toegang gratis is.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12