DKC wil zich met goed korfbal, ruimtelijk spel en veel creativiteit handhaven

Algemeen

De nieuwe trainer van DKC Hans Peters begint vol goede moed aan het nieuwe seizoen. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – De selectiespelers van DKC hebben vanaf dit seizoen een nieuwe trainer. Het gaat om Hans Peters, die vorig seizoen de spelers van Flex onder zijn hoede had. Onder zijn leiding gaan de spelers van DKC dit jaar het avontuur aan in de Eerste Klasse.

Het eerste doel voor dit seizoen is handhaving. Voor de nieuwe trainer is het wel belangrijk dat dit met goed korfbal wordt bewerkstelligd. “In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk om zo weinig mogelijk doelpunten tegen te krijgen”, zegt Peters. “We moeten er voor gaan om in deze klasse te blijven en daar zullen we onze handen aan vol hebben. Er komt het nodige bij kijken. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk dat meerdere spelers makkelijk gaan scoren.” 

DKC heeft zich al intensief voorbereid op het nieuwe seizoen. De trainingen begonnen begin augustus. Er was een trainingsweekend in Antwerpen en afgelopen week zijn er nog enkele oefenwedstrijden gespeeld. Volgens Peters zou dit voldoende moeten zijn voor een goed begin van het seizoen. “Ik ben voor de zomervakantie voor deze functie benaderd”, zegt hij. “Daarna heb ik het eerste team de kampioenswedstrijd zien spelen. Ik kende de club nog niet zo heel goed, maar kreeg wel meteen een goede indruk. Het was leuk om deze ploeg te zien spelen.” 

Hij zag een redelijk verzorgd spel, met behoorlijk scorend vermogen. De ploeg wist goed om te gaan met een soms lastige tegenstander. “De spelers toonden oplossend vermogen en creativiteit”, legt hij uit. “Ik zag ook veel spelvreugde en beleving en kreeg al met al een positieve indruk. Bij de eerste trainingen waren de spelers enthousiast, leergierig, hardwerkend en energiek. Het is een goede groep, met spelers die goed met elkaar omgaan.”

Spelplezier
Hans Peters is een trainer die altijd uitgaat van het positieve en zo benadert hij zijn spelers ook. Ze mogen van hem best zelfstandig aan de slag zijn, maar hij vindt het belangrijk om spelplezier te zien. Uiteraard moet alles wel op het resultaat gericht zijn. “Daarnaast wil ik een ontwikkeling zien bij de spelers, naast de teambuilding. Alles wat zich in een groep afspeelt vind ik belangrijk. Daar heb ik echt oog voor.” 

Om de doelstelling voor dit seizoen te behalen moet er nog wel veel worden gedaan. De trainer wil allereerst meer lijn in het spel brengen. “Zelf ben ik gecharmeerd van ruimtelijk spel met veel creativiteit”, zegt hij. “Verdedigend mag met wat meer lef gespeeld worden en in de communicatie is winst te boeken. Daar gaan we mee aan de slag, ook om goede afspraken te maken. Daar wordt ook het tweede team bij betrokken, waar we nu gelukkig ook een tijdelijke trainer voor hebben gevonden. Die post stond namelijk open.” 

De belangrijkste kwaliteit van zijn ploeg is het scorend vermogen van een behoorlijk aantal spelers. Daarnaast is het spelen vanuit het collectief een kwaliteit. De trainer vindt dat er ook altijd keihard gewerkt en gestreden moet worden. “Dat wordt dit seizoen heel belangrijk. We moeten ook in tegenspoed een team zijn.” 

Buiten de resultaatgerichte doelstelling is het seizoen voor Hans Peters geslaagd als de spelers plezier hebben in hetgeen ze doen. Dat kan de basis zijn voor hem om langer bij de club door te gaan. “Mijn intentie is altijd om wat langer bij een club te blijven, bij deze club voelt het in elk geval goed”, aldus Peters. (ML)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12