Wim van Zinnen weet zeker dat hij DHL aan het eind van het seizoen in de Derde Klasse achterlaat

Algemeen

Wim van Zinnen zal DHL dit seizoen vanaf de zijlijn in veilige haven coachen. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Trainer Wim van Zinnen gaf het bestuur van DHL onlangs te kennen dat hij de derdeklasser aan het eind van het lopende seizoen zal verlaten. Na de winterstop rest hem de schone taak om zijn elftal tegen degradatie te behoeden.

Uitgaande van de positie op de ranglijst, zal dat nog een heel karwei worden. De Leeuwen staan halverwege de competitie op de voorlaatste plek, iets wat Van Zinnen bij aanvang van het seizoen niet verwacht had. “Na de degradatie van het afgelopen seizoen had ik niet verwacht dat we bovenin mee zouden draaien. We zijn in de zomerstop toch wat kwaliteit kwijtgeraakt. Ik dacht dat we een stabiele middenmoter zouden zijn, maar op dit moment kunnen we dat nog niet waarmaken. We moeten de situatie ook niet overdrijven: we staan dan wel voorlaatste, maar het gat met de nummer acht bedraagt maar drie punten.”

‘WE HEBBEN TEVEEL KWALITEIT IN DE GROEP OM TE DEGRADEREN’
Na de eerste wedstrijden van de competitie had vriend noch vijand verwacht dat DHL er op dit moment zo voor zou staan. SEP werd in de eerste helft van de seizoensouverture horendol gespeeld, maar wist na een sterke tweede helft een punt in eigen huis te houden. In de tweede wedstrijd werd DOSR met 3-1 verslagen. “Dat waren ook meteen de enige vier punten die we in de eerste acht wedstrijden behaalden. De laatste vijf wedstrijden voor de winterstop leverden negen punten op. Dat is een opwaartse lijn die we in januari moeten doorzetten.” 

Van Zinnen heeft er alle vertrouwen in dat dat ook zal gebeuren. “We hebben namelijk teveel kwaliteit in de groep om te degraderen. We gaan er met frisse moed tegenaan en een serie van twee overwinningen op rij kan ervoor zorgen dat de zaken er al weer heel wat zonniger uit zullen zien.” Die serie hoopt Van Zinnen op 22 januari in te zetten als zijn elftal SEP op bezoek krijgt. “Dat zal zeker geen makkie worden. Ze hebben dan wel met 7-0 van Concordia verloren, maar in het begin van het seizoen hebben we punten bij ze verspeeld. Dat mag dit keer niet gebeuren. In die wedstrijd moeten we blijven voetballen. Zij hebben namelijk een elftal dat het vooral moet hebben van strijd en beleving. Wij hebben als alles goed gaat meer kwaliteit in huis.” 

In de selectie van Van Zinnen loopt inderdaad een aantal spelers met specifieke kwaliteiten rond. “Ik hoop dat die gasten gevrijwaard blijven van schorsingen en blessures. Onze selectie is kwalitatief gezien namelijk nog niet heel breed. Wel is er een aantal jonge jongens van onder de vierentwintig jaar dat nadrukkelijk aan de deur klopt en dit seizoen al heel wat minuten gemaakt heeft. Dat is goed, want zij zijn de toekomst van DHL. Het is alleen soms wat moeilijker om ze in te passen, want als je op de ranglijst staat waar wij staan, gebruik je toch sneller de spelers die wat meer ervaring hebben.”

‘IK BEN TOE AAN EEN NIEUWE UITDAGING’
Na dit seizoen stapt Van Zinnen dus op bij de club die hij drie jaar lang diende. “Ik denk dat dat goed is, zowel voor de groep als voor mijzelf. We hebben nu drie jaar samengewerkt en dan is het ook weleens fijn voor zo’n groep als er een nieuw gezicht voor komt te staan. Ik heb in die drie jaar ontzettend veel plezier beleefd met die gasten, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zal dan ook op zoek gaan naar een club, maar ik zal zeker niet zomaar overal ‘ja’ tegen zeggen. Het moet wel een club zijn waar ik perspectief in zie en die bij me past. Daarbij voel ik me zeker ook niet te groot om zelf het initiatief te nemen op het moment dat ik denk dat een club bij me past.” 

Voorlopig zet Van Zinnen zich nog (minstens) dertien wedstrijden in voor DHL. “Dat doe ik met heel veel plezier en ik weet zeker dat we ons op tijd veilig spelen.” Over aan wie hij het stokje over moet dragen, maakt hij zich niet druk. “Dat is ook niet aan mij, daar moet het bestuur maar over beslissen. Die nieuwe trainer zal in elk geval terechtkomen bij een club met leuke mensen, waarmee ik drie jaar lang met heel veel plezier heb samengewerkt.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12