Huis te koop: Aart van der Leeuwlaan 1072, Delft

Algemeen

DELFT – Acht jaar geleden kwam Carola van Barneveld in dit ruime vijfkamerappartement wonen. Ze heeft er prima gewoond.

Ruim vijfkamerappartement met een schitterend vrij uitzicht 

Eerst in haar eentje en een tijdje later trok haar vriend Ragnar Oosterhof bij haar in. Nu hebben ze besloten naar Leiden te verhuizen. “Daar komt mijn vriend oorspronkelijk vandaan en hij heeft daar nog veel sociale contacten”, zegt Carola.

Zelf heeft Carola eigenlijk altijd in de Voorhof gewoond. Ze woonde hiervoor op een aantal andere adressen in deze groene omgeving. Het is haar hier dan ook altijd uitstekend bevallen. “De reden om te verhuizen is dan ook echt alleen de liefde”. Toen ze er kwam wonen, in 2002, heeft ze dit voormalige huurhuis op de vijfde etage van een groot complex eerst helemaal opgeknapt en gerestyled. In het hele appartement ligt bijvoorbeeld een mooie massief eikenhouten vloer. Verder zijn er een compleet nieuwe keuken, een nieuwe badkamer en een nieuw toilet aangelegd. “Ik heb een evenementenbureau in Rotterdam”, zegt Carola. “Om ook thuis te kunnen werken heb ik in één van de kamers een kantoor ingericht. Daar is in deze woning genoeg ruimte voor.”

Het appartement heeft een grote L-vormige woonkamer van 36 vierkante meter. De glazen wand die de kamer van de gang scheidt zorgt voor nog eens een extra ruimtelijk effect. Er is een aparte eetkamer van 2.92 bij 4.55 meter, die mooi overloopt in de woonkamer. Van daaruit kun je op het balkon van 3 bij 3 meter komen. “Vanaf de middag heb je hier zon. “Je hebt een groen en vrij uitzicht en je kunt bij helder weer zelfs tot aan Schiedam en Vlaardingen kijken. In de zomer zitten we hier ook vaak te eten, de zon gaat ’s avonds langzaam onder.”

Het appartement heeft een aparte keuken, die Carola dus helemaal heeft laten moderniseren. De ruimte is 2.24 bij 4.10 meter groot en uitgerust met een vijfpits-kookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, een heteluchtoven en een losse koelkast. Vanuit de centrale gang zijn verder ook de drie slaapkamers te bereiken. De hoofdslaapkamer meet 2.92 bij 4.10 meter. De kamer die Carola als kantoor heeft ingericht is 2.92 bij 3.15 meter. “Dan is er ook nog een derde kamer, die ik zelf gebruik als kledingkamer”, zegt ze. “Daar staan alleen kledingkasten.” Deze kamer is 2.10 bij 4.30 meter. De badkamer is modern uitgevoerd en voorzien van een douchecabine met een regendouchekop en een wastafel. Hier is ook de aansluiting voor de wasmachine. Er is een afzonderlijke, nieuw betegelde toiletruimte. “In het begin woonden er veel ouderen in het complex, maar nu zie je vooral veel gezinnen en jonge stellen”, zegt Carola. “Maar ook nog ouderen en zelfs studenten. Het is dus een diverse samenstelling. Er is geen galerij, maar vanuit de lift kom je op een portiekje met twee voordeuren. Dat betekent veel privacy en het geeft je een gevoel van veiligheid. De omgeving is rustig, maar er is wel levendigheid. In deze groene omgeving zie je heel mooi de seizoenen aan je voorbij trekken.”
Voor het complex is er volop parkeergelegenheid. De bus stopt vlakbij, net zoals tramlijn 1. De Hoven Passage is op loopafstand en de binnenstad is makkelijk aan te fietsen. De uitvalswegen zijn van hieruit makkelijk te bereiken.

De vraagprijs voor deze woning is € 229.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) - 212 64 26 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12