Binnenstadsberichten: zondag 4 januari

Algemeen

Berichten uit de binnenstad van Delft.

Spektakel IJsheiligen op Vesteplein
DELFT – Het Vesteplein staat op zondag 4 januari in het teken van het spektakel IJsheiligen. Het plein vormt het vertrekpunt van een theatrale stoet met opzwepende muziek, humor, verrassende figuren en straatzang. De bonte optocht voert van het Vesteplein naar de Markt. Het is de opening van Delft Cultuurjaar 2009 en volgt op de voorstelling ‘Kaandorp zet de bloemetjes buiten’ in Theater de Veste. Iedereen is welkom om de stoet vanaf 16.15 uur te volgen naar de Markt. De bijzondere en gratis toegankelijke voorstelling wordt verzorgd door Theaternetwerk Delft en Theatercollectief Warner & Consorten, in samenwerking met Blikopener Festival Delft. Na aankomst op de Markt volgt hier om 17.00 uur nog een voorstelling. 


‘Japan als vakantiebestemming?’
DELFT - In de Van der Mandelezaal van Museum Het Prinsenhof houdt Jan Courtens op dinsdag 13 januari de lezing ‘Japan als vakantiebestemming?’ De spreker is reisleider bij Koning Aap. Hij vertelt hoe het is om te wonen en te werken in Japan en wat zijn ervaringen als reisleider zijn. Met ongeveer 5 miljoen buitenlandse bezoekers per jaar scoort Japan opvallend minder goed dan andere Aziatische landen als China of Thailand. Maar de Japanse Overheid is vastberaden daar iets aan te doen. Met ‘Yokoso Japan’ (welkom in Japan), een groots opgezette publiciteitscampagne, wil men proberen dit aantal tegen 2010 te verdubbelen. Het begint om 20.15 uur en de toegang is voor leden van de Etnografische Vereniging gratis. Niet-leden betalen 5 euro. De ingang van de zaal is aan de Oude Delft 183. 


Inloopmiddag over reuma
DELFT – Iedereen met vragen over reuma kan op dinsdag 13 januari langskomen tijdens de inloopmiddag in DOK Centrum. Wellicht loopt u al jaren rond met vragen over reuma. Of twijfelt u of u misschien reumaklachten begint te krijgen. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vrijblijvend vragen stellen. De organisatie is in handen van de Reumapatiëntenvereniging Regio Delft. Deze geeft onder andere voorlichting via folders over allerlei vormen van reuma: Artrose, Ziekte van Bechterew, Fibromyalgie, Juveniele Chronische Artritis en Reumatoïde Artritis. De inloopmiddag duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie over de vereniging op de website www.rpvdelft.nl. DOK Centrum is te vinden aan het Vesteplein 100.

Koopzondag in de binnenstad
DELFT – In de Delftse binnenstad is het op zondag 1 februari a.s. Koopzondag. De meeste winkels in het centrum van Delft zijn dan geopend. De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Elke eerste zondag van de maand is er Koopzondag in Delft. Kom ook eens langs en kijk of u iets van uw gading kunt vinden in het grote aanbod. 


De Koninck Blues Festival Delft
DELFT – De elfde editie van het De Koninck Blues Festival Delft vindt plaats op 13 en 14 februari a.s. Het is het grootste indoor Bluesfestival van Nederland. De organisatie is erg trots op de diversiteit van de programmering, want ook bij de elfde editie kan het publiek kiezen uit verschillende muziekstijlen. Behalve belangrijke stromingen als Chicago- en Texasblues staan Bluesrock, Rhythm and Blues, akoestische Deltablues, Rock & Roll en Cajun & Zydeco geprogrammeerd. Het publiek komt onder andere de volgende namen tegen: Memo Gonzalez & the Bluescasters, Gene Taylor, Oberg, Big Blind, Coup de Grace, Fried Bourbon, Jean Paul Rena, Scuttle Buttin’ en Wolfpin feat. Marcel Scherpenzeel. Zoals elk jaar is de toegang voor het gehele festival gratis. Het festival wordt gehouden in de horecagelegenheden van de Delftse binnenstad. Kijk voor meer informatie op www.delftblues.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12