Poptapark nog meer Beweegpark dankzij outdoorfitness

Algemeen

DELFT – De huidige Sportwethouder Raimond de Prez ontmoette afgelopen woensdag voormalig Sportwethouder Jan Torenstra in het Poptapark. Aanleiding was de officiële ingebruikname van een aantal outdoor-fitnesstoestellen. Torenstra bemoeit zich tegenwoordig via de Stichting Popta Cultura Bunta met voorzieningen en activiteiten in de wijk, met name in het fraaie Poptapark.

De Prez bemoeit zich met het meer in beweging krijgen van alle Delftenaren. Met de fitnessapparatuur in de open Poptalucht kwamen die beide activiteiten mooi samen. De nieuwe sportieve voorziening past uitstekend in het park, dat inmiddels druk gebruikt wordt. Het Poptapark is dan ook een belangrijke ontmoetingsplek in Poptahof, een bindmiddel voor de bewoners. Het is als eerste project van de wijkvernieuwing opgeleverd onder het motto 'niet met steen alleen'. 

Robert Stamper verzorgde bij de opening een workshop Urbanfitness op de toestellen, die als kenmerk hebben dat je er met twee personen tegelijk op kunt oefenen. “Je kunt dan bij het bewegen ook gewoon met elkaar praten,” onderstreepte Stamper de ontmoetingskracht van de apparatuur. Ondertussen werkten de huidige en vroegere wethouder zich in het zweet tijdens het openingsrondje. Overigens gesteund door andere vrijwilligers die spontaan meededen. Dat moeten ze blijven doen, want daarvoor is het Popta-fitnesspark ook bedoeld.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12