Even bellen met ...

Algemeen

DELFT - KUS gaf afgelopen week hun afscheidsconcert. De populaire meidengroep, waar Delftenaren Anouk van Schie en Monique de Waal deel van uitmaakten, is nu voltooid verleden tijd.

Het afscheidsoncert was, laat Monique de Waal weten, ‘natuurlijk een beetje dramatisch’. “We begonnen met het liedje ‘laatste kus’ en meteen hield ik het niet droog”, vertelt ze. “Dat nummer gaat echt over ons. Over wat we zeven jaar lang gedeeld hebben. Ook hebben we onze moeders op het podium gevraagd en voor hen gezongen. Verder hebben we er vooral een feestje van gemaakt met onze fans.” Die hadden spandoeken en cadeautjes meegenomen. “En ook zij moesten soms een beetje huilen. Zo’n afscheidstour is echt heel prettig. Beter dan van de ene op de andere dag stoppen.” 

- Wat was een hoogtepunt van jouw tijd bij KUS?
“De bioscoopfilm Limo die we in 2009 opnamen. Een film is het meest geweldige dat er bestaat. Jean Decleir en Jack Wouterse speelden er in mee. Dat zijn geniale acteurs. Het was gewoon belachelijk dat wij met hen samen mochten werken. We voelden ons vereerd.” 

- En wat een absoluut dieptepunt?
“Dat we nu stoppen natuurlijk. Verder hebben we vooral veel coole dingen gedaan... Nou, als ik echt iets moet noemen: We hadden de luxe dat ons eerste nummer direct op 1 kwam. Ook de andere nummers kwamen altijd hoog binnen totdat de Idols-deelnemers singles gingen uitbrengen! Vanaf dat moment werden we steeds ingehaald. Dat was best teleurstellend.” 

- Wat is je favoriete KUS-nummer?
“Op dit moment ‘De laatste kus’. Het is een vrolijk en tegelijkertijd verdrietig nummer, van een andere producer. Dat was een nieuw jasje voor ons. Een uitdaging. Eigenlijk vind ik altijd de laatste single het leukst.” 

- Wat nu? Blijf je zingen?
“Ik ga me vooral op dans concentreren. Zo wil ik meer aandacht aan mijn dansschool Dreamprodukties besteden. Daarnaast maak ik choreografie voor artiesten en ga ik tapdansen in een dinnershow. Verder wil ik veel met kinderen werken. Ik ga een rolletje in een Sinterklaasserie spelen, die dit najaar op regionale zenders wordt uitgezonden. Ik schrijf daarvoor ook een nummer. Wie weet wat er allemaal nog meer komt.... Natuurlijk wil ik ook tijd hebben voor mijn dochtertje. Ik zing vaak voor haar. Ze is nog geen jaar en is nu al dol op muziek. Als ze met me meegaat naar dansles staat ze aan de kant te swingen en te klappen. Van een fan heeft ze een klein gitaartje gekregen. Dat vindt ze schitterend!” 

- Wat zal het stoppen met KUS doen met je plaats op de ranglijst van bekende Delftenaren? Vorig jaar stond je 67ste...
“Ik ga mijn best doen om te stijgen. Ik hoop dat de Delftenaren waardering zullen hebben voor de leuke dingen die ik ga doen. Zoals mijn optreden met de band Weismuller, aanstaande vrijdag op Westerpop. Ik woon pas drie jaar in Delft, maar voel me er helemaal thuis. Ik ga voorlopig niet weg. Dus ik heb nog heel wat jaartjes om in de top tien te komen.” (LT)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12