Ook op de Delftse Markt wordt straks in het mulle zand gestreden om het NK Beach Soccer

Algemeen

René Lander (links), Leo Quack (centraal) en Bram Rontberg (rechts) zetten gezamenlijk de schouders onder de organisatie van een groots Beach Soccer-evenement.

DELFT – De Markt is voor de komende drie jaar het toneel voor de voorronde van het Nederlands Kampioenschap Beachsoccer. Verschillende partijen hebben de handen ineen geslagen om hier op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei a.s. een gratis toegankelijk groots voetbalevenement in het zand te organiseren.

De Stichting Holland Soccer organiseert al jaren het Open Nederlands Kampioenschap Beach Soccer. In alle Nederlandse provincies werd hiervoor al een voorronde gespeeld, behalve in Zuid-Holland. In Delft is men niet onbekend met een partijtje voetbal in het mulle zand. Bij Café De Oude Jan vond al tien jaar lang het Beach Voetvolleybal Toernooi plaats. “Maar eigenlijk werd het evenement te groot voor het pleintje hier”, vertelt Leo Quack, eigenaar van Café De Oude Jan. “Dus zochten we naar mogelijkheden om het ruimer op te zetten.” 

Via via kwam hij in contact met Maikel Schats, de oprichter van de Stichting Holland Beach Soccer. Quack ging vervolgens in gesprek met de Gemeente Delft om te zien in hoeverre die bereid was om mee te werken aan een Zuid-Hollandse voorronde voor het Nederlands Kampioenschap. “De Gemeente reageerde heel enthousiast. Ze vonden het een goed initiatief.” En dus kreeg de organisatie groen licht voor het opzetten van een groots Beach Soccer-evenement op de Delftse Markt. En groots gaat het zeker worden. 

Op de Markt wordt voor het laatste weekend van mei zo’n 350 kuub zand gestort, wat neerkomt op de lading van dertig vrachtwagens. Er worden tribunes voor het publiek gebouwd en er komt een grote partytent. Op vrijdag is de organisatie in de handen van de Sportraad Delft. Dan zullen de jeugdige sporters uit de regio in actie komen. Op zaterdag is René Lander de regelaar. Hij heeft alle sportverenigingen binnen het verspreidingsgebied van de krant Delft op Zondag aangeschreven om aan het evenement mee te doen. 

Op zaterdagavond komen de selectieteams met voormalige Nederlands Elftal-spelers in actie. De winnaar van het toernooi mag naar het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam. “We hopen dat het weer een leuk evenement wordt”, zegt Bram Rontberg die namens de krant Delft op Zondag deel uitmaakt van de organisatie. “Alle horecamensen op de Markt reageerden heel enthousiast. Het kan eigenlijk al niet meer mislukken. Het enige dat mis kan gaan is het weer.”
René Lander is benieuwd hoe groot de belangstelling zal zijn. “De sport is in opkomst”, weet hij. “De Markt is de perfecte locatie voor zo’n evenement. Als we ook nog een beetje goed weer krijgen, hebben we voor de komende drie jaar weer een aardige publiekstrekker.” 

Bram Rontberg staat altijd open voor leuke evenementen. “We organiseren ook het Kerstconcert in Delft, het Hans Dorjee Voetbal Gala en de Mrs.-verkiezing. Het NK Beach Soccer is leuk voor Delft. Het wordt heel enthousiast ontvangen, dan moeten wij ook meedoen”, vindt Rontberg. En Leo Quack beaamt dat. “Voor Delft op Zondag en Café De Oude Jan ligt er een uitdaging om ook dit weer groots op te zetten.” Rontberg twijfelt er niet aan of dat gaat lukken. “Het wordt een gigantisch spektakel”, weet hij zeker. 

De inschrijvingen komen al binnen, weet René Lander. Wie mee wil doen kan op de website www.dvvdelft.nl kijken voor meer informatie. Hier staat ook beschreven hoe je je aan kunt melden. Op de website www.hollandbeachsoccer.com is meer informatie over het fenomeen Beach Soccer, de betrokkenen en het toernooi te lezen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!