Uitspraak minister bevestigt tegenstanders A4 dat ze gelijk krijgen

Algemeen

DELFT – Bij de Raad van State kwamen vorige maand dertig beroepschriften tegen de aanleg van de A4 Delft - Schiedam binnen.

Melanie Schultz, de nieuwe minister van Infrastructuur, verwacht echter niet dat de Raad van State straks een streep zet door de aanleg van het laatste stuk A4. Dat zei ze afgelopen maandag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Volgens Chris Smitskamp, van het samenwerkingverband ‘Hoezo Midden-Delfland Snelweg’, bevatten die dertig ingediende beroepsschriften echter genoeg steekhoudende argumenten waar de Raad van State niet omheen kan. De minister rekent zich volgens hem dan ook ‘onterecht rijk’. Haar uitspraak bewijst volgens hem alleen maar hoe zenuwachtig iedereen wordt. “Het zegt ons alleen maar dat we gelijk gaan krijgen, anders zouden ze niet reageren.” 

Volgens Smitskamp en andere tegenstanders van de A4 Delft - Schiedam is de A4 onwettig. Het besluit is gebaseerd op de kilometerheffing, menen ze. Nu die kilometerheffing niet doorgaat, groeit het verwachte verkeer en worden de milieunormen overschreden. De minister beweerde maandag dat het een misverstand is dat het Tracébesluit is gebaseerd op de kilometerheffing. Ze gaat ervan uit dat de Raad van State tot eenzelfde conclusie komt. “Ze proberen nu met zo veel mogelijk geweld te bewijzen dat er niks aan de hand is”, merkt Smitskamp op. “Men wordt nerveus, daar zijn we blij mee. Het sterkt ons in ons gelijk.” Bezwaren tegen de aanleg van de A4 konden tot eind november bij de Raad van State worden ingediend. Die is verplicht binnen zes maanden een uitspraak te doen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12