Afbeelding

Woonberichten zondag 2 maart 2008

Algemeen

De woonberichten uit de Delft op Zondag van 2 maart 2008

Bieden op huis dat niet te koop staat
DELFT – Woningzoekenden hebben voortaan de mogelijkheid een bod uit te brengen op hun droomhuis, terwijl dat niet te koop staat. Deze mogelijkheid wordt geboden door ING Bank. De bank denkt dat met de dienst WoonWaarUWilt de stagnatie op de huizenmarkt kan worden doorbroken. ‘Door de stagnatie op de woningmarkt kunnen kopers niet altijd de woning kopen die ze willen. Wij vinden het onze rol om te komen met initiatieven die meer beweging op de woningmarkt mogelijk maken’, aldus ING Retail. Woningzoekenden kunnen hun belangstelling voor een huis kenbaar maken bij ING. Als zij een plausibel bod op de betreffende woning kunnen uitbrengen, benadert een NVM-makelaar de bewoner om te polsen of die wil praten over een eventuele verkoop van zijn huis.

Deelgebied 1 Harnaschpolder Delft
DELFT – De Gemeente Delft en Verwelius Projectontwikkeling uit Amsterdam hebben onlangs een belangrijke mijlpaal voor de Delftse stadsuitbreiding Harnaschpolder bereikt. Zij ondertekenden een ontwikkelingsovereenkomst voor de bouw van 238 woningen in deelgebied 1. De bouw van deze 158 eengezinswoningen en 80 appartementen begint in het derde kwartaal van dit jaar. Voor de zomer gaan de eerste eengezinswoningen in de verkoop. De 80 appartementen en 158 twee-onder-één-kapwoningen en rijwoningen worden gebouwd in deelgebied 1, ten westen van de Dijkshoornseweg. De woningen worden onder een opvallende en moderne architectuur gebouwd en zijn ontworpen door 01-10 Architecten uit Rotterdam.

Omzet bouw in 2007 gegroeid
DELFT – De omzet van de bouw is in 2007 met bijna 10 procent gegroeid. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De totale jaaromzet doorbrak daarmee voor het eerst de grens van 80 miljard euro. De omzetstijging vond plaats in alle branches van de bouw. In de grootste branche, de burgerlijke en utiliteitsbouw, groeide de omzet van de bedrijven met 10 procent. In de grond-, water- en wegenbouw was de omzetgroei iets meer dan 7 procent. De omzetten in de overige bouwbranches, zoals de installateurs, schilders en stukadoors, maakten met een toename van ruim 10 procent eveneens een flinke groei door.

Corporaties kunnen niet zo maar uittreden
DELFT – Minister Vogelaar van Wonen Wijken en Integratie heeft in de Tweede Kamer aangekondigd met nadere voorstellen te komen voor het beheer van de corporatiesector. Zij staat niet toe dat woningcorporaties uit het publieke bestel stappen. Ze reageerde met deze stellingname op Kamervragen naar aanleiding van het voornemen van een woningcorporatie uit Ommen, die aangekondigd heeft uit het bestel te willen treden. ‘Het bijzondere is dat in het Besluit beheer sociale huursector niets is geregeld over de mogelijkheid dat corporaties uit het stelsel treden’, aldus de minister. Maar ze vindt dat woningcorporaties niet zelfstandig kunnen besluiten om uit het stelsel te stappen. Hiervoor hebben zij namelijk toestemming van de minister nodig en die zal zij dus niet verlenen.

Korte leegstand bedrijfspanden
DELFT – Kantoor- en bedrijfsruimten die in Haaglanden vrijkomen staan steeds korter leeg. De tendens die in 2006 zichtbaar werd, is dus in 2007 versterkt doorgezet. Alleen de detailhandel blijft in 2007 iets achter. Korte leegstand -en dus snelle opname van beschikbaar aanbod- wijst op een aantrekkende economie en heeft positieve economische effecten. De hoeveelheid beschikbaar bedrijfsonroerendgoed in Haaglanden is overigens in 2007 over het algemeen op een gelijk niveau gebleven. Deze conclusies worden getrokken door Steenworp, onderdeel van Stadsgewest Haaglanden. Dit doet Steenworp aan de hand van de monitoring van het beschikbare bedrijfsonroerendgoed op de commerciële markt in de regio. Steenworp doet deze analyse inmiddels voor het vierde jaar. Hierdoor krijgt het Stadsgewest een goed inzicht in aanbod- en opnamefluctuaties van bedrijfsonroerendgoed in de tijd.

Vidomes langer open
DELFT – Woningcorporatie Vidomes verruimt per 1 maart haar openingstijden. De centrale vestiging in Delft en de vier woonbedrijven in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Delft zijn per die datum op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur geopend. Veel corporaties zijn op vrijdagmiddag gesloten. Vidomes is echter van mening dat dit niet meer past in de huidige maatschappij, waar flexibiliteit en keuzevrijheid zo belangrijk zijn. Dit betekent dat Vidomes vanaf maandag 3 maart op alle werkdagen de gehele dag open is. Voor de woonwinkel in Leidschendam-Voorburg verandert er niets; deze vestiging van Vidomes was op vrijdagmiddag al geopend. Bij Vidomes werken ruim 200 mensen aan het beheer van 18.000 woningen in de regio Haaglanden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12