Veel gekker moet het niet worden... zondag 10 januari

Algemeen

De Recherche van Bureau Delft zoekt getuigen van een inbraak in een school aan de Brasserskade. Onbekenden namen tussen dinsdagavond 20.00 uur en woensdagochtend 07.30 uur meer dan 50 laptops mee. Op camerabeelden is te zien dat twee daders met de laptops vluchten via de Haagweg.

Vermoedelijk heeft daar een auto klaar gestaan om de goederen mee te vervoeren. De Technische Recherche voerde een sporenonderzoek uit. De Recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. Wie iets heeft gezien in de omgeving van de school of andere informatie heeft over deze diefstal kan contact opnemen met de Recherche van Bureau Delft via telefoonnummer 0900-8844.
Tijdens Oud en Nieuw, vorige week donderdag op vrijdag, zijn er vernielingen aangebracht aan het nieuwe Woonzorgcentrum Die Buytenweye aan de Chopinlaan in Delft. Onbekenden gooiden ruim 26 ruiten in. De schade die daarbij ontstond bedraagt ongeveer 100.000 euro. De Politie neemt deze vernielingen zeer serieus en wil graag informatie over de mogelijke daders van deze vernielingen. Wie de verdachte(n) heeft gezien die de ruiten van het verzorgingstehuis vernield hebben, kan contact opnemen met de Politie via telefoonnummer 0900 - 8844. 

Politieagenten controleerden woensdagnacht rond 00.55 uur een 40-jarige automobilist uit Rotterdam. Hij bleek te rijden onder invloed van verdovende middelen. Hij moest een ademanalyse ondergaan en hij bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben. Hij verklaarde bovendien eerder op de avond cocaïne te hebben gebruikt. Achterin de auto lag z'n zoontje te slapen. Ook troffen de agenten de resten van wietgebruik aan en verschillende in plastic verpakte kledingstukken, waar de labels en prijskaartjes nog aan zaten. Hij kon geen aannemelijke verklaring geven voor de kledingstukken en hij bleek geen rijbewijs bij zich te hebben. Met een aantal processen-verbaal en een rijverbod op zak kon hij later naar huis. 

In de Ternatestraat grepen Politieagenten maandag in omdat een groep jongeren een vuurtje had gestookt in een speeltuin. Net op het moment dat ze een Kerstboom op het vuur wilden gooien, kwamen de agenten aan. De jongeren namen de benen, maar drie van hen werden in de kraag gevat. De Brandweer bluste het vuur. De twee 16-jarige Delftenaren en hun 15-jarige plaatsgenoot kregen een bekeuring en ze moesten – in overleg met hun ouders – naar huis lopen. 

Verschillende auto’s gleden maandag om 23.00 uur tegen de pomp aan toen ze wilden tanken bij een benzinestation langs de A13. Zowel de op- als de afrit was spekglad op het moment van de aanrijdingen. Nadat er door Rijkswaterstaat gestrooid was, konden automobilisten het tankstation beter bereiken. 

Op de Jacoba van Beierenlaan stak een 52-jarige man maandagavond zijn 38-jarige huisgenoot neer. Die raakte gewond aan zijn borst en werd door de Brandweer met behulp van een hoogwerker uit de woning gehaald. Hij ligt in het ziekenhuis en is buiten levensgevaar. In de woning hielden Politieagenten de verdachte aan. De toedracht van de steekpartij – die rond 21.00 uur plaatsvond – ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De Recherche onderzoekt de zaak.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12