Michael Verschoor, Romano Mollis en Joren Tromp

Algemeen

Joren Tromp (links), Romano Mollis (midden) en Michael Verschoor zíjn nog wel geen Voetballer van het Jaar, maar ze juichen het na een succesvol seizoen nu al uit.

DELFT – Michael Verschoor van Vitesse Delft, Romano Mollis van SV Nootdorp en Joren Tromp van DHC hebben alle drie een uitstekend voetbalseizoen achter de rug. Ze promoveerden met hun club, maar ze blonken zelf ook regelmatig uit. Ze zijn voor het Hans Dorjee Voetbalgala dan ook genomineerd in de categorie Voetballer van het Jaar.

Voor Romano Mollis (32) is dit alweer de tweede keer dat hij een opvallend goed seizoen speelt. In 2003 werd hij al eens Voetballer van het Jaar, toen speelde hij nog bij Vitesse Delft. Mollis kijkt met een goed gevoel terug op het afgelopen voetbalseizoen in dienst van SV Nootdorp. “We zijn gepromoveerd en ik ben tot de laatste training niet geblesseerd geraakt.” Ook de 23-jarige Joren Tromp is tevreden over het afgelopen seizoen. “We begonnen heel sterk. Daarna, toen het wat kouder werd, hadden we effe een dipje. Aan het einde van het seizoen heb ik heel veel gescoord, ook goals die ik anders nooit maak. Ik vind het een geslaagd seizoen seizoen.” Michael Verschoor (24) van Vitesse Delft kijkt eveneens positief terug op het seizoen 2009/2010, waarin zijn team promoveerde naar de Hoofdklasse. “Ik heb geen blessures gehad en verder lekker gespeeld. Daarnaast hebben we onze doelstelling om te promoveren gehaald.” 

- In hoeverre hebben jullie persoonlijk bijgedragen aan het succes van jullie team?
Tromp: “Ik heb 18 goals gemaakt. Samen met Jeffrey Jongeneelen hebben we driekwart van de doelpunten van DHC gemaakt, dat is een aardige bijdrage. Voetbal is een simpel spel: als je meer doelpunten maakt dan je tegenstander win je. En wij hebben er aardig wat tegen gekregen, dus dan moet je er ook veel maken.” 

Verschoor: “Mijn bijdrage was drie doelpunten, haha. Verder heb ik alle wedstrijden gespeeld. Ik denk dat ik - door de meeste duels te winnen - nuttig was in de strijd om het middenveld.” 

Mollis: “Ik denk dat ik niet superveel aan de promotie heb bijgedragen, we hebben het als team gedaan. Verder heb ik tijdens wedstrijden steeds een beetje de boel op scherp gezet.” 

- Wat voor voetballers zijn jullie?
Verschoor: “Eentje die altijd wil winnen. Ik ben niet de man van de scharen en de acties, maar de wil om te winnen is altijd groot. Zo kun je tóch nog nuttig voor het team zijn als het voetballend wat minder gaat.” 

Mollis: “Ik zal ook altijd voorop gaan in de strijd. Verder zoek ik altijd de goal, door zelf te schieten of iemand voor het doel te zoeken. Ik ben ook niet zo van de scharen, ik ga er liever effectief langs. Dus twee tikkies en dan snel erlangs rennen of voorgeven, dat heeft hetzelfde effect als een schijnbeweging.” 

Tromp: “Ik ben wèl de man van de actie en het kappen en draaien. Ik ben bovendien redelijk snel. Ik heb echt de drang naar voren en af en toe schiet ik uit rare hoeken. Het afgelopen seizoen gingen ze ook nog eens in.” 


- Volgen jullie de cijfers in Delft op Zondag?
Mollis: “Als ik slecht gespeeld heb kijk ik altijd even. M’n ouders bellen me ook op over m’n cijfer.” 

Tromp: “M’n broertje Tidde, die ook in DHC 1 speelt, vindt het heel interessant. Hij wil altijd een hoger cijfer dan ik halen.” 

Verschoor: “Ik woon in Den Haag, maar ik hoor m’n pa en de jongens op de voetbal over de cijfers.” 

- Jullie haalden gemiddeld het hoogste cijfer van alle voetballers uit de regio. Hebben jullie zelf ook het idee dat je regelmatig uitblonk?
Tromp: “Ik heb wel veel wedstrijden beslist. Als je match-winner bent kun je wel zeggen dat je uitblonk. M’n broertje en Jeffrey Jongeneelen hebben echter ook aardig wat wedstrijden beslist, dus zij blonken daarmee ook uit, vind ik.” 

Verschoor: “Je weet van jezelf wel of je goed hebt gespeeld en je hoort het ook van de mensen die je na een wedstrijd in de kantine spreekt. Ik speel als verdedigende middenvelder echter niet op een positie waar je wedstrijden kunt beslissen.” 

Mollis: “Ik was dit seizoen niet echt de uitblinker. Ik heb goede wedstrijden gespeeld, maar Ricardo Siebring heeft vaker uitgeblonken. Ik heb, denk ik, wel wat constanter gespeeld. Als je het de toeschouwers van Nootdorp vraagt wie dit seizoen de uitblinker was, zullen daar een aantal namen uit voortkomen.” 


- Wat betekent het voor jullie als je op 22 mei wordt uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar?
Tromp: “Dat zou natuurlijk prachtig zijn, het is een leuke erkenning.” 

Mollis: “Dat is natuurlijk een leuke eer. Het zou voor mij de tweede keer zijn.” 

Verschoor: “Ik vind het sowieso al mooi dat ik bij de eerste drie zit. Als ik straks ook nog Voetballer van het Jaar word is dat een bekroning op m’n seizoen.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12