VanVelzen is de Bekendste Delftenaar 2010

Bekendste Delftenaar VanVelzen in actie tijdens 'Helden van Amstel Live!'. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – VanVelzen is de bekendste Delftenaar 2010. De lezers van Delft op Zondag stemden massaal op de Delftse muzikant, die het afgelopen jaar nadrukkelijk in de spotlights stond.

Als jurylid van The Voice Of Holland was VanVelzen dit jaar veel op tv. Op de radio gaat geen dag voorbij zonder dat zijn hits worden gedraaid. Hij zorgde ervoor dat de aftrap van 'Helden van Amstel Live!' in Delft plaatsvond. En momenteel trekt hij langs de Nederlandse theaters. Dit alles is ook voor de lezers van Delft op Zondag niet onopgemerkt gebleven. Velen meenden dat VanVelzen dit jaar dè Bekendste Delftenaar moest worden. Binnenkort zal hij daarom, als zijn volle programma het toelaat, de bronzen Hugo in ontvangst nemen. 

Kerdy van Vuuren staat, net als vorig jaar, op de tweede plek in de Delftse lijst der lijsten. Voor de Delftse kunstenares lijkt een vergelijking met Joop Zoetemelk steeds meer voor de hand te liggen. Een andere Joop, de Delftse historicus Joop de Blij, sluit de top-drie af. Burgemeester Verkerk staat op de vierde plek en Anna Krul, die kandidaat is voor de Nachtburgemeester van Delft-verkiezing, staat op de vijfde plaats. Martin Stoelinga, die al eens de Bekendste Delftenaar was, staat weer ouderwets in de top-tien, dezet keer op plek zes. Hij wordt gevolgd door Bekendste Delftenaar 2009 Hans van Bemmel, die dit jaar de nummer zeven op de lijst is. Zangeres Ankie van der Pas, die elk jaar weer veel optredens in het Delftse verzorgt, kan ook weer op een hoge notering kan rekenen, dit jaar een achtste plek. Bierhistoricus Aad van der Hoeven kreeg genoeg stemmen voor een negende plek. Leo Quack maakt de top-tien rond, na vorig jaar nog op de vijfentwintigste plek te hebben gestaan. 

Waren er vorig jaar nog 24 nieuwe binnenkomers, dit jaar zijn dat er 23. En waar er 23 bijkomen, vallen er even zo velen van de lijst. Zo kregen Bekende Delftenaren als Femke Stolker, Walter Getreuer, Harold Gabeler, Ronald Vuijk, Henk Koster en Jacques Nieuwlaat niet genoeg stemmen om in de Top-honderd te finishen. De genomineerden voor de Nachtburgemeester-verkiezing lijken met hun deelname aan bekendheid te hebben gewonnen. Anna Krul, Leo Quack en Tijn Noordenbos stonden al op de lijst, maar ze kunnen alledrie op een hogere notering rekenen. Herman Baas is nieuw op de lijst, hij bekleedt plaats 88. De krant Delft op Zondag èn de 100 Bekendste Delftenaren danken alle lezers die de afgelopen weken de moeite namen om hun stem uit te brengen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten