Jeroen Beelen kan niet wachten op de komende vier jaar

Jeroen Beelen

DELFT – van Delft Marketing en een groot aantal andere toeristische ondernemers uit Delft vroegen zich af wat de lijsttrekkers de komende jaren voor toeristisch Delft willen doen. Beelen nodigde hen uit voor een gesprek, nam dit op op video en plaatste het op de website Youtube.com.

- Wat heb je gedaan?
“Ik sprak nogal wat toeristische ondernemers die aan mij vroegen op wie ze straks moeten stemmen. Dat is niet aan mij om te zeggen, dacht ik toen. Ik kreeg vervolgens het idee om alle lijsttrekkers uit te nodigen en hen drie vragen over toerisme te stellen. Dat heb ik opgenomen met een digitale camera. De beelden staan vanaf dit weekend op internet.” 

- Waar heb je het met de lijsttrekkers over?
“De vragen gaan echt over toerisme. Als je daarin geïnteresseerd bent is het altijd heel interessant om te zien, maar het is vooral bedoeld voor mensen die werken in de toeristische sector.” 

- Leverden de vragen leuke gesprekken op?
“Ja, absoluut. Ik vond het leuk om te horen dat de lijsttrekkers toerisme állemaal belangrijk vinden. Ik kan daarom niet wachten op de komende vier jaar, want dit moet zich straks gaan vertalen in actie. Je ziet in de antwoorden uiteraard verschillen tussen de politieke partijen. De één vindt andere dingen belangrijker dan de ander. Ik hoorde ze echter ook veel over dezelfde onderwerpen praten, zoals de bereikbaarheid van de binnenstad. Toen dacht ik: Mooi! Want wat voor coalitie het straks ook wordt, ze zijn het nu al met elkaar eens.” 

- Dat belooft inderdaad wat voor de komende jaren....
“De woorden moeten zich uiteraard nog vertalen in actie, maar het is leuk om te horen. Het is nog even afwachten in hoeverre het wenselijke antwoorden zijn of dat ze er ook echt iets aan willen doen.” 

- Vallen er bestuurlijk gezien nog grote slagen te maken wat toerisme in Delft betreft? “Over de bereikbaarheid van de stad maken veel ondernemers zich zorgen. Ik hoor de lijsttrekkers daar ook over, maar dat moet zich dus nog uiten in actie.” 

- Zijn de filmpjes voor de toeristische ondernemers een handige hulp voor bij het stemmen?

“Dat hoop ik wel. Ik zou de filmpjes zeker bekijken en dan ook het verkiezingsprogramma erbij leggen om zo een oordeel te vormen. Wie de filmpjes wil zien kan ze het best bekijken via de link http://www.youtube.com/user/DelftMarketing#p/u”. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1