Even bellen met...

Algemeen

Yvonne van Zummeren van de Delftse Webshop Vereniging

Zeven unieke Delftse webshops presenteren zich tijdens Lichtjesavond. Bezoekers van de binnenstad kunnen dan bij hun kraampjes aan de Wijnhaven ‘offline shoppen’.

- Wat moet ik me bij offline shoppen voorstellen?
“Offline shoppen is een hele nieuwe landelijke trend. Webwinkels preseneren zich dan met hun producten op een echte markt. Het is voor het publiek de uitgelezen mogelijkheid om spullen die anders alleen op internet staan ook in het echt te zien. Je kunt de producten passen, proeven of bijvoorbeeld kijken of de kleur bij je past. Ook voor de webshophouders is zoiets leuk, want zij zien hun klanten dan ook eens en ze kunnen een praatje met ze maken.”

- Wat doen een webshop vereniging verder?
“We willen ook netwerken met elkaar zodat we elkaar kunnen helpen. Vorige maand hadden we nog een netwerkborrel in Het Meisjeshuis. We willen meer leren van elkaar èn zichtbaarder worden. Stenen winkels hebben natuurlijk een etalage, zodat iedereen kan zien wat ze verkopen. Dat heeft een webshop niet. Je moet daarom aan de bel trekken om gezien te worden. We willen verder ook een keer een eigen evenement organiseren. Dan moet de vereniging echter nog wel even groeien. We zijn altijd op zoek naar webshops uit Delft en omgeving. Nu zijn zo’n negen webshops bij ons aangesloten.”

- Webshops zijn de oorzaak van het feit dat het niet goed gaat met de detailhandel. Hebben jullie al hatemail van winkeliers gekregen?
“Niet direct. We zijn juist benaderd om ons aan te sluiten bij de Ondernemersvereniging Binnenstad Delft. Wel wilden we een keer met een soort pop-up store meedoen aan Late Night Shopping in Den Haag. Dat is toen niet doorgegaan omdat de plaatselijke winkels ons als concurrenten zagen.”

- Maar in Delft stuiten jullie dus niet op vijandigheid?
“Nee, maar we zijn ook nog heel erg jong, dus veel winkeliers kennen ons nog niet.”

- Waarom zouden alle ondernemers over een webshop na moeten denken?
“Niet iedere ondernemer moet daarover nadenken. Je moet kijken of het bij je strategie past. Een webwinkel kan je stenen winkel ondersteunen en de winkel ondersteunt je webwinkel weer omdat het voor bekendheid zorgt. Je moet echter nagaan of de extra service die je biedt opweegt tegen de kosten van een website.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12