Hoe is het nou met... Showgroep Valentine

Algemeen

DELFT - Geen betere maand om op het afgelopen jaar terug te blikken dan de maand december. Dus vroeg Delft op Zondag aan Maaike van Ingen, bestuurslid en trainster van de in oktober opgeheven Showgroep Valentine: Hoe is het nou?

-Hoe is het nou?
Ja, goed. Al is het raar dat Valentine is gestopt. We hebben er twee weken geleden een leuk einde aan gebreid. We zijn toen naar Amsterdam gegaan en hebben daar met de groep in een bruin café een cd’tje opgenomen. Daarna hebben we een rondvaart gedaan en wat gegeten.

-Was het nog moeilijk om iedereen voor het laatst te zien?
Het echte afscheid hadden we tijdens de Taptoe al gehad. Toen vloeiden er na afloop wel wat traantjes. Nu was het vooral gezellig.

-Hoe leef je naar zo’n allerlaatste optreden toe?
We wisten al anderhalf jaar dat we gingen stoppen. Dat lijkt in het begin dan nog steeds heel ver weg. Totdat je op de Markt met de generale repetitie bezig bent. Dan denk je wel: Dit gaan we nooit meer meemaken. En dat optreden, daar doe je het uiteindelijk voor. Die zaterdag van ons laatste optreden was echt een raar dagje. Je wéét dat het de laatste keer is dat je er staat. Je kunt wel bij een Taptoe gaan kijken, maar dat is heel anders dan dat je er deel van uitmaakt. Het applaus en zo, dat krijg je gewoon niet meer. Ik heb dit 22 jaar gedaan, ik weet niet beter, en dan is het opeens weg.

-Waarom moest de Showgroep eigenlijk stoppen?
Ruim vijf jaar geleden hebben we een doorstart gemaakt, nadat de toenmalige trainster een stapje terug deed. Ik nam het daarna van haar over. Er gaat gewoon heel veel tijd inzitten. Om dat nog naast een fulltime-baan te doen is heel lastig. Daar komt bij dat de meiden vonden dat ze te oud werden voor die sport. We hebben 18 jaar bestaan, maar de koek was op. We wilden liever stoppen met een hoogtepunt: de Taptoe Delft 2008. Dat leek ons beter dan doorgaan en dat er steeds minder meiden overblijven. We hadden nu een mooie groep van 21 meiden, we zijn gezamenlijk tot deze conclusie gekomen.

-Ben je wat anders gaan doen?
Ik zit nog in een dansgroep met zes meiden, waarmee we streetdance doen. We hebben laatst in Sporthal De Buitenhof nog gedanst tijdens een optreden van The Three Tops. Daarnaast geef ik in Den Haag nog les bij een andere groep, maar daar beperk ik me tot het geven van training, verder niets.

-Je bent dus nog langs niet uitgedanst.
Zeker niet, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, hè? Ik vind het nog heel leuk. Het zou raar zijn als ik opeens niks meer had.

-Hoe kijk je terug op het jaar 2008?
Ik denk dat het een heel leuk jaar was. Ik heb veel gedaan en ben blij dat we dit met elkaar konden afsluiten en dat het tot het einde leuk was. Het was de juiste beslissing om het zo te doen.

-Welk moment is je het meest bijgebleven?
De Taptoe Delft, dat was zó’n happening. De organisatie is echt goed, het is een feest om er deel van uit te maken. Verder is het super om in je eigen stad zo’n laatste optreden te mogen geven.

-Wil je er verder nog iets over kwijt?
Ik hoop dat alle Delftenaren hebben genoten. Wij in elk geval wèl. We gaan het nog missen, denk ik. De tijd van Koninginnedag komt er nog aan. Het zal raar zijn als we die dag niet meer optreden. Oh, en nog iets. We hadden in de kas nog geld over, we hebben besloten om dat bedrag aan KiKa te schenken. (JN)


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12