Huis te Koop: Doelenstraat 120, Delft

Algemeen

DELFT – Petra van der Burgh heeft een bijzondere hobby en daarmee ook een bijzondere reden om te verhuizen. Ze is geïnteresseerd in de aromatherapie en wil graag een eigen kruidentuin aanleggen. Het balkon van haar top-hoekappartement staat ‘s zomers vol potten met planten om zelf crèmes en zalfjes van te maken. Haar nieuwe huis in Den Hoorn heeft wèl een tuin, zodat ze haar bezigheden op dit gebied verder kan uitbreiden.

Zij verhuist weer naar een ouder huis en dat is een bewuste keuze. Oudere huizen hebben voor haar meer charme door de leuke details die overal te zien zijn. Wat dat betreft woonde zij de afgelopen twaalf jaren helemaal naar haar zin in dit top-hoekappartement uit de jaren dertig. “Ik ga hier dus alleen maar weg omdat ik graag een tuin wil hebben”, zegt Petra. 

Bij binnenkomst in de woning via een gemeenschappelijk portiek op de eerste etage zie je direct waarom Petra van oude huizen houdt. In de ruime hal bevindt zich namelijk een schitterend glas-in-loodraam, een echte blikvanger. “Het is nog het originele raam met oud glas-in-lood. Toen ik hier voor het eerst kwam kijken, was ik er op slag verliefd op”, zegt Petra. 

Langs het glas-in-loodraam leidt een brede trap naar een centrale gang op de tweede etage. Als je deze helemaal door loopt, kom je in de ruime woon- en eetkamer van 9.20 bij 3.23 meter. De voormalige kamer en suite is doorgebroken tot één grote ruime kamer. Door de aanwezigheid van twee zijramen is de woonkamer extra licht. “Het is ook leuk om daardoor naar buiten te kijken, want je kijkt heel mooi uit over het Rijn-Schiekanaal. En door de ramen in de erker kun je op de klok van de Oude Jan zien hoe laat het is.” 

De erker is aan de bovenzijde voorzien van origineel glas-in-lood. Tussen de schoorsteenkanalen, ongeveer in het midden van de kamer, heeft Petra een handige afsluitbare computerkast gemaakt. “Dat was eigenlijk een loze nis en op deze manier kun je de computer en andere dingen mooi opbergen.” 

Aan de woonkamer grenst een nette keuken (2.80 bij 1.83 meter) met een toog als doorgang. De keuken is voorzien van een gaskookplaat en een RVS-afzuigkap. Hier is ook de deur naar het balkon over de volle breedte van de woning (ruim 7 meter) met middag- en avondzon. “Je hebt daar een mooi vrij uitzicht en beneden is een binnentuin waar in de lente de prunusbomen prachtig roze in bloei staan.” 

Vanuit de centrale gang is er verder toegang tot de slaapkamer aan de voorzijde (2.84 bij 2.33 meter) met een grote bergruimte. De ruime moderne badkamer meet 2.76 bij 2.11 meter en is voorzien van een douche, een wastafel en een opstelplaats voor een wasmachine en -droger. “Deze badkamer is een mooi voorbeeld van modern comfort in een oudere woning”, zegt Petra. “Daarnaast is het huis voorzien van centrale verwarming, wat natuurlijk ook erg comfortabel is.” 

Zij vindt de ligging van het appartement heel prettig. Ze woont namelijk vlakbij het centrum, maar ze heeft geen last van drukte. En door de ligging op de hoek en op de top woon je heerlijk vrij. Ook de Delftse Hout bevindt zich op loopafstand en de uitvalswegen zijn nabij. Er is voldoende parkeergelegenheid (vergunning) voor de deur.

De vraagprijs voor deze woning is 192.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Witte Woning Makelaars, (015) – 215 70 00 of www.wittewoningmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12