Kamel el Gourari denkt dat de goede sfeer bij Delfia zomaar tot een kampioenschap kan leiden

Algemeen

Kamel el Gourari is in de wedstrijd tegen DGRS zijn tegenstander net te snel af. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Het gaat dit seizoen goed met Delfia. De ploeg van trainer Marco Sloos speelt aantrekkelijk, aanvallend voetbal en staat hiermee op de derde plaats in de competitie. Middenvelder Kamel el Gourari is ervan overtuigd dat zijn ploeg - als het op de ingeslagen weg doorgaat - ‘gewoon’ kampioen wordt. Zo’n kampioenschap zou mooi zijn voor de ploeg die vorig jaar heel het seizoen bovenin meedraaide, maar uiteindelijk moest toezien hoe SEP er met het kampioenschap vandoor ging.  

El Gourari maakte op dat moment nog geen deel uit van de selectie. De 18-jarige middenvelder was tijdelijk gestopt met voetballen, omdat ‘zijn’ Delfia geen jeugdelftal meer op de been kon brengen. Begin dit seizoen meldde hij zich weer aan en inmiddels speelt hij zijn wedstrijden in het keurkorps van Marco Sloos. 

‘IEDEREEN LAAT ELKAAR HIER IN Z’N WAARDE’
Je zou dus kunnen zeggen dat El Gourari een echte Delfiaan is. “Dat ben ik zeker. Ik heb jarenlang bij deze club rondgelopen en ken de mensen hier. Het is een erg gezellige vereniging en iedereen laat elkaar hier in z’n waarde. Ik ben dan ook blij dat ik hier weer aan voetballen toekom en beleef er ook veel plezier aan.” 

Dat plezier was er volgens de linkshalf vorig seizoen niet altijd. “Ik heb het idee dat de sfeer vorig jaar niet altijd even goed was als nu het geval is. We spelen nu samen, waar dat het afgelopen seizoen niet altijd gebeurde. Gebleken is dat, als we er met z’n allen voor gaan en plezier aan beleven, we tot veel in staat zijn. Daarbij is het leuk dat we aanvallend voetbal spelen, waarbij de opbouw achterin begint.” 

Zijn eigen bijdrage ziet Gourari vooral in het overzicht dat hij heeft en de rust die hij in balbezit betracht. “Volgens mij is de trainer ook wel tevreden over me. Als ik doordeweeks kom trainen, sta ik over het algemeen wel in de basis.” Hij is niet de enige jongeling in het elftal van Marco Sloos. “We hebben met John en Frank Gelauf en Jack Slagter de nodige routine in de ploeg en verder hebben we veel jonge gasten. Het leuke hieraan is dat je duidelijk kunt zien dat we dit seizoen als elftal zijn gegroeid. Er zit veel kwaliteit in de ploeg en we leren ook van elkaar.” 

‘DE TRAINER WIL ONS INDIVIDUEEL BETER MAKEN EN DINGEN LEREN’
Verder leert El Gourari ook veel van Marco Sloos. Hij kent de trainer pas sinds dit seizoen, maar heeft al een hoge dunk van hem. “De trainer trekt zijn mond nog weleens open, maar achteraf blijkt hij altijd gelijk te hebben. Hij wil ons individueel ook beter maken en dingen leren. Dat is erg fijn. Verder besteedt hij heel veel aandacht aan het groepsproces en dat blijkt dit seizoen zijn vruchten af te werpen. Ik heb het idee dat we vooral doordat de sfeer zo goed is, beter presteren.” 

Die goede sfeer leidde eerder dit seizoen tot een 3-0 overwinning bij SV Wippolder, een wedstrijd die voor El Gourari wel een speciaal tintje had. “Ik speelde toen namelijk tegen de man die me in de jeugd training gaf, mijn neef Farid Bibouh. Dat was wel bijzonder.” Het talent lijkt dus bij de linkshalf in de familie te zitten, zeker gezien het feit dat zijn andere neef, Driss Bibouh, al ruim tien jaar lang de clubkleuren van DHL verdedigt. 

‘IK VOEL ME EEN ECHTE DELFIAAN EN HEB HET HIER ERG NAAR M’N ZIN’
Waar zijn talent El Gourari gaat brengen, is voor hem nog niet helemaal duidelijk. “Uiteindelijk is het wel mijn doel om op een hoger niveau te gaan voetballen. Daarom zal ik mezelf moeten blijven ontwikkelen en gewoon mijn best moeten blijven doen. Het zou leuk zijn als dat op termijn zou lukken, maar voorlopig zit ik hier ook nog wel even op mijn plaats. Ik voel me ten slotte een echte Delfiaan en heb het hier erg naar mijn zin.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12