Chillen en jezelf laten verrassen bij Chaos aan de Schie

Algemeen

DELFT – Chaos aan de Schie is een wel erg bijzonder project dat nog tot en met zondag 19 september a.s. bij Lijm&Cultuur aan de Rotterdamseweg 270 plaatsvindt. Daar is een tijdelijk stadsstrand en een tijdelijk restaurant gerealiseerd, waar bezoekers heerlijk kunnen eten en ondertussen kunnen genieten van allerlei ‘culturele bijgerechten’.

Chaos aan Schie is er elke week van donderdagavond tot zondagmiddag. “Het is hier dan een aangename culturele en culinaire chaos”, zegt Allard Zoutendijk van Lijm&Cultuur. De culturele bijgerechten variëren van een kleine theatervoorstelling tot een film en live-muziek en van een dj tot een Japanse Butoh-dans. Aangezien het programma elke week en elke dag totaal anders is, is het letterlijk te veel om op te noemen. “Het wordt een vrolijke chaos”, weet Zoutendijk in elk geval wel zeker. 

Chaos aan de Schie is dan ook voor iedereen leuk, zegt hij. “We hebben een soort stadsstrand waar bezoekers – als het lekker weer is – heerlijk buiten kunnen zitten.” Bij slecht weer kan er gewoon binnen worden gesmuld van de lekkerste gerechten. “Tussendoor gebeurt er af en toe wat. Het is leuk dat we nu in Delft een plekje hebben waar je een beetje kunt chillen en jezelf laten verrassen.” Chaos aan de Schie biedt de bezoekers Zoutendijk een hele bijzondere plek. “Het is heel grappig om een beetje tussen de industriële monumenten te zitten en te eten. Bovendien is het leuk om al die culturele dingen om je heen te zien gebeuren.” 

Omdat Lijm&Cultuur met veel partijen samenwerkt, zijn ze erin geslaagd om een zeer gevarieerd aanbod aan ‘culturele genietingen’ te presenteren. De formule slaat aan, want het eerste weekend was zeer geslaagd, weet Zoutendijk. “We hopen dat de weergoden ons goed gezind blijven en dat het ook de komende weken goed weer blijft. Chaos aan de Schie duurt nog vier weken, dus grijp je kans en kom ook”, roept hij iedereen op. Een bezoek aan Lijm&Cultuur zal, aldus Zoutendijk, niet tegenvallen. Wie het volledige programma wil zien of meer informatie wil over Chaos aan Schie kan dat vinden op www.chaosaandeschie.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12