Huis te koop: Zuiderstraat 302, Delft

Algemeen

Opgeknapte binnenstadswoning in autoluwe straat

Rien Heilbron zocht elf jaar geleden met zijn toenmalige vrouw een oud huis waarbij ook de mogelijkheid was om hun motoren binnen te zetten. Het hoekhuis in de Zuiderstraat bood die mogelijkheid.

“Het is een bepaald gevoel, een soort verliefdheid die je voor een huis moet hebben als je het koopt”, legt Rien uit. “Die verliefdheid had ik bij dit huis. Het huis heeft een ziel. Ik heb er veel in meegemaakt, ook negatieve dingen, maar het fijne, positieve gevoel blijft overheersen.” 

De woning in de Zuiderstraat is er één uit 1898. Een oud huis, dat was ook waar Rien toentertijd naar op zoek was. “We wilden iets opknappen, er zelf iets moois van maken en we zochten iets in de binnenstad”, vertelt hij. “Ik heb in Leiden, Gouda en Delft gezocht en ben achteraf enorm blij dat het Delft is geworden. Delft is namelijk een heerlijke stad om in te wonen.” 

Het huis staat op een mooie plek, vlakbij de Zuidergracht in de binnenstad. “Ik zit hier aan de rand van het centrum. Drie keer rollen en ik zit op de Beestenmarkt, twee keer struikelen en ik ben bij de C1000. Ik zit dus dichtbij het centrum, maar er niet helemaal in en dat is, naar mijn mening, perfect.” 

Ook de straat zelf bevalt Rien prima. Hij heeft een zoon van zeven jaar oud en die kan er heerlijk spelen. De Zuiderstraat en de straten eromheen zijn namelijk zo goed als autovrij. De Zuiderstraat zelf kent eenrichtingverkeer waardoor er soms uren lang geen auto doorheen rijdt. “De deur staat altijd open zodat mijn zoon lekker naar buiten kan. Hij speelt en voetbalt hier hartstikke veilig, ik hoef me geen zorgen te maken over dat hij kan worden aangereden want er rijden geen auto’s. Daarentegen is parkeren ook helemaal geen probleem. Mijn auto staat meestal voor de deur. Zit je nog een paar honderd meter dichterbij het centrum, dan kan dat niet meer. Ik heb in de elf jaar dat ik hier woon nooit langer dan vijf minuten hoeven lopen van mijn auto naar mijn huis.” 

De woning in de Zuiderstraat is vooral geschikt voor mensen met een relatie en langzaam groeiende kinderwensen. Met kinderen zou je hier ook prima kunnen wonen. Rien heeft zelf ooit met vier mensen in het huis gewoond en dat geeft aan dat je er met twee kinderen nog makkelijk met veel plezier kunt wonen. Nu gaat hij opnieuw samenwonen en wil hij dat, samen met zijn vriendin, doen in een nieuw huis en met een schone lei. 

De vraagprijs voor deze woning is € 289.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) - 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12