Huis te koop: Gaarderstraat 8, Delfgauw

Algemeen

DELFGAUW – Arjen en Annette de Ruijter hebben gekozen voor een leven in een meer landelijke omgeving. Ze verhuizen met hun drie kinderen naar Heino in Salland, waar ze een woonboerderij gekocht hebben.

Ze verlangen naar een wat rustiger omgeving dan de Randstad, maar ze vinden het toch ook jammer om dit prachtige ruime herenhuis in de wijk Emerald te verlaten. “Als we dit huis hadden kunnen optillen, dan hadden we het in Heino neergezet”, zegt Arjen. “Toen we hier vijf jaar geleden kwamen wonen, waren er helemaal nog geen plannen om ooit naar het oosten van het land te verhuizen. We hebben dan ook veel in het huis geïnvesteerd.”
Er is inderdaad veel zorg aan de afwerking en het woongenot besteed. Het huis heeft bijvoorbeeld een modulair verwarmingsysteem, vijf zonnepanelen, elektrische zonwering bij de voorste slaapkamers en geïntegreerde rolhorren op alle slaapkamers. De hele begane grond is voorzien van smaakvolle Italiaanse plavuizen met vloerverwarming. Het buitenschilderwerk is in 2009 nog uitgevoerd. “Hiervoor woonden we in de Dukaatstraat, ook in Emerald”, zegt Annette. “De wijk beviel ons goed, maar we wilden wel iets groter wonen. Dit deel is het laatst gebouwd en het zijn heel ruime huizen.” 

Daar is niets te veel mee gezegd. De woonkamer is bijvoorbeeld wel ruim 8 meter breed en 5 meter diep. De achterzijde van de kamer bestaat vrijwel helemaal uit glas, waardoor de kamer erg licht is. Een schuifpui biedt toegang tot de tuin van 8 bij 8 meter op het noordwesten (met achterom). “Ook die is dus lekker groot”, zegt Arjen. “We hebben twee terrassen aan laten leggen, zodat we zowel de zon als de schaduw op kunnen zoeken. Ook bij de aanleg van de tuin hebben we gekozen voor kwalitatief uitstekende materialen. Het tuinhuisje is bijvoorbeeld ook heel degelijk.” 

Het huis heeft een aparte leefkeuken, die 2.80 bij 4.30 meter groot is. De keuken is uitgerust met een vijfpits-gaskookplaat, een afzuigkap, een granieten blad, een close-in-boiler, een koelkast met biofresh-lade en een vaatwasser. “Met de ruime bijkeuken hebben we ook nog veel ruimte om dingen op te slaan”, zegt Annette. 

De eerste verdieping telt vier grote slaapkamers. De hoofdslaapkamer heeft een afgescheiden studeerplek en meet 20 vierkante meter. Ook de overige kamers zijn met 12, 13 en 18 vierkante meter ruim. De badkamer is luxe uitgevoerd, met een groot bad, een dubbel wastafelmeubel en een douche. Er is een aparte opstelplaats voor de wasmachine en droger. “In de kamer op de tweede verdieping heb ik mijn kantoor ingericht”, zegt Arjen. “Deze studio zou je natuurlijk ook als een beetje exclusieve slaapkamer kunnen gebruiken. In de naastgelegen pantry zou je een douchegelegenheid kunnen maken.” 

De ruimte is 15 vierkante meter en heeft een 2.7 meter hoog plafond aan de voorzijde. Op de overloop is een vaste kast met de opstelplaats voor de CV-ketel. Het huis heeft een parkeerplaats op eigen terrein en een inpandige garage met geïsoleerde deur. “Dit is een heel rustig deel van de wijk, zonder doorgaand verkeer”, zegt Annette. “Er wonen veel gezinnen en kinderen kunnen dus leuk met leeftijdsgenoten spelen. Het is verder prettig dat er winkels en voorzieningen in de buurt zijn. Op de fiets ben je in tien minuten in Delft.”

De koopsom van deze woning is € 515.000 v.o.n. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) - 212 52 88 of http://www.vansilfhout.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12