Hoe is het nou met Luuk Braun

Algemeen

DELFT - Geen betere maand om op het afgelopen jaar terug te blikken dan de maand december. Dus vroeg Delft op Zondag aan Luuk Braun, die dit jaar de popmuziekwensen van verschillende Delftse cultuurpodia in kaart bracht: Hoe is het nou?

- Hoe gaat het nou met je?
“Heel erg goed. Ik heb net drie weken Canarische Eilanden achter de rug... Na het maken van de popverkenning afgelopen winter, heb ik me gestort op mijn journalistieke werk voor de krant Metro en mijn DJ-werk. Komende zaterdag sta ik met de grote 25+ discoparty in Partycentrum Onder Ons. Daar heb ik erg veel zin in.” 

- Hoe is dit jaar voor de Delftse popmuziek geweest?
“Helaas was 2011 erg mager. Op het geweldige Westerpop en de optredens bij platenzaak Velvet na, zie je in Delft al ruim een jaar geen bekende Nederlandse popgroepen meer.” 

- Wat waren je belangrijkste aanbevelingen voor de popvisie?
“Mijn taak was om te inventariseren welke visies er in Delft leven op het gebied van popmuziek. De meningen lopen behoorlijk uiteen en dus kan samenwerking best wel lastig worden. Een belangrijke aanbeveling is om goed te kijken naar de promotie. Met een goed mediaplan voor pop in Delft valt veel winst te halen. Ook kwamen er een paar leuke ideeën naar voren, zoals het naar Delft halen van het Glazen Huis en een groot concert van Anouk. Helaas gingen beide niet door, maar er wordt tenminste over gepraat en dat is goed.” 

- Wat is je eigen mening?
“Ik vind dat Delft een popzaal verdient met de ene week bijvoorbeeld Caro Emerald en de week erna Go Back to the Zoo. Daarnaast zou ik een jaarlijks popweekend willen, vergelijkbaar met het Blues- en jazzfestival. Belangrijk vind ik ook dat er snel een oplossing komt voor het leegstaan van Yamamoto en het niet voor dit doel beschikbaar zijn van Speakers. Beide zalen zijn te koop, maar de vraagprijs is nog altijd veel te hoog. Misschien iets voor Mojo Concerts of de TU Delft?” 

- Is dat wel nodig, een wekelijks optreden van een grote band in Delft? Den Haag en Rotterdam liggen om de hoek.
”Delft heeft bijna 100.000 inwoners en elke stad van die omvang heeft een poppodium. Tot 2009 heeft Speakers voor die grote optredens gezorgd, daarna kwam er de klad in. Zij hebben besloten een andere koers te varen. Zonde, want de zaal is perfect. In Delft, met een studentenpopulatie van 25.000, hoort een flinke popzaal. Overigens vinden de meeste stakeholders die ik sprak dit ook.” 

- Hoe staat het nu met de popvisie?
“De uiteindelijke popvisie is een zaak van mijn opvolger, Jeroen van de Wiel. Ik was verkenner, hij is kwartiermaker. Nadat mijn rapport in januari aan de wethouder was aangeboden, is het erg stil geweest. Ik heb Jeroen van de Wiel, de directeur van poptempel Paard van Troje, hoog zitten, maar hij gaat slechts een paar uur per week aan de slag. Begin 2012 gaat hij alweer weg als kwartiermaker. Ik hoop dat hij het voor elkaar krijgt dat men nu echt gaat samenwerken. Het begin is er. Afgelopen vrijdag werd het eerste Popcafé gehouden. Dat is een netwerkbijeenkomst voor iedereen die iets met popmuziek te maken heeft. De kwartiermaker vindt overigens dat je voor de wat grotere bands best naar Rotterdam en Den Haag kunt. Daar verschillen we dus van mening.” 

- Welk goede voornemen heb je voor 2012?
“Weer eens achter mijn drumstel kruipen. Dat gebeurde het laatst tijdens de Symfonische Rock Night van 2009 in Delft. Ik speelde toen samen met allemaal topmuzikanten het geweldige nummer ‘Shine on you crazy diamond’ van Pink Floyd. Onvergetelijk.” (LT)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12