Concordia is na een wisselvallige periode op de goede weg, vindt Thom Cataldi

Algemeen

Thom Cataldi gaat sierlijk voorbij zijn tegenstander in de wedstrijd tegen Moordrecht. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Concordia beleeft een apart seizoen vol pieken en dalen. Mooie overwinningen, waaronder die met 6-3 op koploper Voorschoten’97, worden afgewisseld met schlemielige nederlagen. Het seizoen van Thom Cataldi staat misschien wel symbool voor dat van de hele ploeg. De 20-jarige student hotel- en evenementenmanagement speelt namelijk vanwege blessures en andere ongemakken niet wekelijks in het keurkorps van trainer John de Letter. “Maar afgelopen zondag was ik wel van de partij”, zegt de multifunctionele speller. “Dit keer speelde ik rechtshalf en dat ging best lekker.”

‘HET BELANGRIJKSTE IS VOOR MIJ NAMELIJK DÁT IK SPEEL’
Zondag werd in de tiende wedstrijd van het seizoen tegen hekkensluiter Moordrecht dan ook de derde overwinning behaald. De bezoekers hadden weinig in te brengen tegen de oudste club van Delft en kregen met 5-2 op de broek. “Dat was wel nodig ook, want anders zouden we toch vooral naar onder moeten gaan kijken. Door dit resultaat blijft een plek bovenin de middenmoot in zicht.” 

Doordat Cataldi niet zeker is van een vaste plek in het vlaggenschip van Concordia, voelt het seizoen een beetje vreemd aan. “Ik begon de eerste wedstrijden namelijk als linksback, daarna schoof ik steeds meer op naar voren en afgelopen zondag speelde ik rechtshalf, nadat ik was weggeweest vanwege een blessure aan mijn onderrug. Ik vind dit geen probleem. Het belangrijkste is voor mij namelijk dát ik speel en dat de overige posities in het veld ook goed bezet zijn.”

‘ZO ZIE JE DAT ALS WE ER MAAR VOOR WILLEN KNOKKEN, WE VAN IEDEREEN KUNNEN WINNEN’
Als dat het geval is en de spelers van Concordia verzetten genoeg arbeid, dan is de ploeg tot grote dingen in staat. Dat bleek wel tijdens de thuiswedstrijd tegen koploper Voorschoten’97, die de Delftenaren met 6-3 wonnen. “Die overwinning sleepten we op basis van wilskracht binnen. Zo zie je dat als we er maar voor willen knokken, we van iedereen kunnen winnen.” Dat er gewonnen wordt, is dit seizoen echter nooit van tevoren een zekerheid. “Je ziet namelijk vaak dat we scherpte missen. Met ons veldvoetbal is dan ook over het algemeen nooit zoveel mis; we creëren voldoende kansen. In de afronding gaat het daarentegen niet altijd goed en als dat niet lukt en er gaat in de verdediging iets mis, dan speel je al gauw een verloren wedstrijd.” 

Cataldi ziet echter wel progressie in het spel van zijn elftal. “In het begin moesten we namelijk wel even wennen aan de nieuwe trainer. John de Letter heeft zijn eigen visie en daar gelooft hij dan ook heilig in. Daarom spelen het eerste tot en met het derde elftal in hetzelfde systeem. Hij gaat uit van aanvallend voetbal, waarbij opgebouwd wordt vanuit de verdediging. In het begin was dat wel even wennen, maar ik heb het idee dat we het als elftal steeds beter onder de knie krijgen. We spelen over het algemeen goed combinatievoetbal en ik ben ervan overtuigd dat we op deze manier ook wel in de top vijf moeten kunnen eindigen.”

‘DE TRAINER GEEFT JONGE JONGENS VERTROUWEN’
Wie Cataldi drie jaar geleden verteld had dat hij dit seizoen in het eerste van Concordia zou spelen, had toen op een verbaasde reactie kunnen rekenen. Na een kleine tien jaar bij dvv Delft en twee seizoenen bij Vitesse Delft stopte hij met voetballen, omdat hij het te druk had met zijn opleiding. Inmiddels is hij druk bezig met zijn afstuderen en vond hij het afgelopen seizoen weer tijd om zich aan te sluiten bij Concordia 3. Dit ging goed en daarom kreeg hij de kans zich dit seizoen bij het eerste te bewijzen. 

“Naast het heilige geloof van De Letter in zijn visie, is het heel goed dat hij iedereen een kans geeft. De trainer geeft jonge jongens vertrouwen en iedereen binnen de selectie maakt dus kans op een plaats bij het eerste. En dat is fijn, want op routiniers als Vincent Krul, Daniël de Kok en Wouter Lander na, hebben we een groep jonge jongens die elkaar niet veel ontlopen. Wat verder opvalt is dat de trainer zaken die in de wedstrijd misgaan, later in de training terughaalt, zodat we er ook veel van kunnen leren.” 

Cataldi denkt dat zijn ploeg de top nog niet bereikt heeft. “Tegen Voorschoten’97 hebben we namelijk laten zien dat we op wilskracht van iedereen kunnen winnen. Daarom zullen we - als we hard blijven werken - zeker hoger eindigen dan op de zevende plaats waar we nu staan.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12