Stef van den Heuvel: minder pietluttigheid, meer mogelijkheden

Algemeen

In zijn vrije tijd is Stef van den Heuvel beeldhouwer en bezoekt hij musea, theater, bioscoop en de horeca. De Beestenmarkt is zijn achtertuin en zijn favoriete plek in Delft.

DELFT – Stef van den Heuvel wil graag de Nachtburgemeester van Delft worden. De 47-jarige Delftenaar weet zeker dat het Delftse nachtleven dan beter en gevarieerder wordt.

Stef van den Heuvel is een echte Delftenaar. Hij werd in de ijskoude maand janurari van 1963 geboren en hij woont momenteel in de binnenstad. “Ik kom vaak en graag in de horeca. Ik zit vaak op de Beestenmarkt, dat is zo’n beetje m'n achtertuin. Hier zit ik overdag m’n koffie te drinken. Ik ga vaak naar bandjes kijken die in cafés optreden. En als er iets te dansen valt, wat heel zelden is, dan ben ik erbij. Ik dans graag”. Van den Heuvel is een trouw bezoeker van de Delftse horeca-gelegenheden. “Hoewel de sfeer goed is, denk ik dat het altijd beter kan”, neemt hij meteen een standpunt in. 

- Wat lijkt je er leuk aan om Nachtburgemeester te zijn?
“Ik vind het vooral leuk om resultaten te zien. Dingen op straat of in café’s of bij evenementen zien, en daar vervolgens iets mee doen zodat het in Delft leuker kan worden. Ik ben een doelgericht mens en ik vind het leuk om resultaten te bereiken. Ik zou willen dat het nacht-, avond- en vrije tijdsleven gevarieerder en gezelliger wordt.”
Van den Heuvel weet hoe de hazen lopen. Dat zit zo: “Horecabeleid, openbare orde en veiligheid hebben door mijn werk als jurist altijd mijn professionele aandacht gehad. Overleg met Burgemeester en Wethouders vormt een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik ken de weg binnen de Gemeente, ik weet goed wat haalbaar is en hoe je zaken gedaan krijgt.” Momenteel werkt hij voor de Gemeente Nieuwkoop, hiervoor had hij eenzelfde functie in Rijnwoude. “Op die manier ken ik het klappen van de zweep binnen een Gemeente.” 

- Wat moet een Nachtburgemeester goed kunnen?
“Hij moet, denk ik, een schakel zijn tussen het uitgaande publiek en cafébezoekers en de verschillende bestuurslagen. Een Nachtburgemeester moet hun stem harder laten klinken in de besluitvorming.” 

- Waarom zou jij een goede Nachtburgemeester zijn?
“Zoals ik al zei ben ik jurist. We hebben in Nederland heel veel regels. Daar kun je op twee manieren mee omgaan. Je kunt denken in mogelijkheden en in problemen. Ik denk in mogelijkheden, dat levert nieuwe kansen en betere beslissingen op. Je moet, vind ik, een beetje leef hebben. Dat zie ik soms te weinig bij bestuurders.” 

- Wat lijkt je er leuk aan?
“Om resultaten te zien. Ik hou bovendien van mensen. Ik vind het sowieso leuk als mensen dingen bij mij aangeven, die ik dan weer kan doorgeven. Ik vind het leuk om mensen te ontmoeten en hun belangen te vertegenwoordigen.” 

- Wat wil je voor Delft gaan betekenen?
“Delft is een hartstikke leuke stad waar veel te doen is. Vooral afgelopen zomer werd er veel georganiseerd. Het zou echter gevarieerder kunnen. Het kan altijd beter, daar moet je altijd naar streven. Voor liefhebbers van jazz, klassiek en pop is in Delft best wat te doen, maar er gebeurt nu te weinig voor jongeren. Zeker voor jongeren onder de zestien jaar. Het is moeilijk die mensen te bereiken, je moet ze weten te vinden. Dat kan, denk ik, via de nieuwe media. Als dát lukt denk ik dat daar zeker nieuwe ideëen uit gaan komen.” 

- Waarom moeten de lezers van Delft op Zondag straks op Stef van den Heuvel stemmen?
“Omdat ze dan resultaten gaan zien. Ze gaan dan merken dat er meer in mogelijkheden wordt gedacht en dat er meer kan. Bovendien gaan ze merken dat de stem van de horecabezoekers dan meer wordt gehoord. Als die stem mee gaat tellen, gaan de bezoekers dat zeker merken. De pietluttigheid moet eruit, we moeten meer in mogelijkheden denken.” 

Wie nu al zijn of haar stem op Anna Krul, Tijn Noordenbos, Herman Baas of Stef van den Heuvel wil uitbrengen, moet nog even geduld hebben. Volgende week wordt de laatste genomineerde bekendgemaakt, pas daarna kan er worden gestemd. Hou deze krant dus goed in de gaten. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12