Vandalen vernielen rode loper aan de Wijnhaven

Algemeen

De rode loper aan de Wijnhaven, voordat vandalen ermee aan de haal gingen.

DELFT – Wat was bedoeld als een goedbedoelde poging om het straatbeeld in deze donkere dagen wat op te leuken, is voor de ondernemers van de Wijnhaven geëindigd in een grote teleurstelling.

Vorige week donderdag legden ze een lange rode loper voor hun winkels. “Leuk voor het weekend, en voor Lichtjesavond, dachten we”, vertelt Rob van der Linden van Hout van Delft. De volgende dag was er volgens Van der Linden echter al een stuk van de loper afgesneden en een stuk verderop neergelegd. De twee halve lopers werden echter weer aan elkaar gelegd, maar het duurde niet lang voordat vandalen het opnieuw op het rode stuk tapijt hadden voorzien. “Zondag kreeg ik een mailtje dat de hele loper weg was”, vervolgt Rob van der Linden. 

"Dinsdag hebben ze ‘m bij Gall & Gall in de buurt teruggevonden, de loper was toen al aan alle kanten vies en beschadigd. Het stelde niks meer voor. We dachten: Laten we iets leuks en ludieks doen, daar hebben we samen een hoop geld voor betaald. De conclusie is dat zoiets in Delft niet kan blijven liggen." Eerder werden goedbedoelde pogingen om wat sfeer op de Wijnhaven aan te brengen ook al verziekt door vandalen. Van der Linden: “We hebben ook al eens lampjes opgehangen, maar die werden stukgeslagen. Ik had eens twee mooie lantaarns voor m’n zaak gezet, maar voordat we het wisten was het glas eruit geslagen. Je kan in Delft niks aan of langs je gevel zetten, dat is heel jammer.” En dus komt Van der Linden tot de trieste conclusie dat de Wijnhaven het volgend jaar maar zonder Kerstversieringen moet doen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12