Tim Schaareman (15) honkbalt op WK voor junioren

Algemeen

DELFT – De vijftienjarige Delftse honkballer Tim Schaareman is momenteel in Mexico en speelt mee op de wereldkampioenschappen voor junioren onder zestien jaar. Hij doet dat als korte stop in het Nederlands team. Tim heeft een vaste positie in Oranje verworven en hoopt dan ook alle negen wedstrijden ’aan de bak’ te kunnen. In Mexico kan hij zichzelf in de picture spelen voor een mogelijk profcontract.

Scouts uit toonaangevende honkballanden zitten immers op de tribune. “Twee jaar geleden eindigde het Nederlands juniorenteam als zesde, dat was de beste prestatie ooit. Het wordt lastig om dat te verbeteren. We spelen eerst in een poule met Cuba, Dominicaanse Republiek, Venezuela, Indonesië en Japan. Als we daarin vierde kunnen worden, waarna een herindeling volgt, is die zesde plaats in de eindstand mogelijk”, blikt Tim vlak voor vertrek hoopvol vooruit. Zijn moeder, Melitta Breedveld, reisde met 23 andere ouders mee. “Maar wij logeren niet in hetzelfde hotel, het team wordt voor de volledige concentratie apart gehouden. Wat ik zo opvangen heb is het Nederlands team fysiek wellicht wat minder dan de andere deelnemers, maar mentaal en verdedigend zijn ze heel sterk. Het huidige juniorenteam lijkt dan ook verder dan het team van twee jaar geleden.”
 
Vorige week ging het toernooi van start. Nederland won inmiddels van Cuba en Indonesië, maar verloor van Japan. Zondag 28 augustus staan de wedstrijden om de eerste vier plaatsen geprogrammeerd. Zullen de jeugdige Nederlanders het zover brengen?

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12