Geen eenzame Kerst dankzij de actie Kerstengel van de Zonnebloem

In het kader van de actie Kerstengel zijn deze maand dertig gasten van de Zonnebloem verblijd met een bezoek.

DELFT – Dertig gasten van de Zonnebloem zijn afgelopen maand bezocht in het kader van de actie Kerstengel. Ze kregen bezoek van vrijwilligers die hun huis in Kerstsfeer kwamen brengen. Het gaat om veelal eenzame mensen aan wie anders de Kerstsfeer voorbij gaat. Onder de noemer Actie Kerstengel werken De Zonnebloem en Rabobank Zuid-Holland Midden samen om wat extra aandacht te geven aan de mensen die dat in deze tijd nodig hebben. Stichting Bedrijf & Samenleving Delft heeft als match-maker deze partijen met elkaar in contact gebracht.

Tessa Bielefeld, adviseur Coöperatie bij de Rabobank: “Toen we door Bedrijf & Samenleving voor de actie werden benaderd, was ik meteen enthousiast. Er waren meerdere collega’s die zich spontaan aanmeldden om eraan mee te doen. Tuincentrum Groenrijk ’t Haantje heeft vorig jaar met veel succes een soortgelijke actie van de Voedselbank gesponsord en toen wij hen benaderden om mee te doen, wilden ze dit jaar graag weer een bijdrage leveren”. 

Vanaf het Rabobank-kantoor aan de Buitenhofdreef gingen de medewerkers van de Rabobank in kleine ploegjes, samen met vrijwilligers van de Zonnebloem, op pad. Ze gingen naar van te voren door de Zonnebloem uitgezochte adressen in Delft en Den Hoorn. Per adres werd er zo’n anderhalf uur uitgetrokken om de boom neer te zetten en op te tuigen en natuurlijk een praatje te maken met de bewoner. Elke ploeg was een hele ochtend of middag bezig en zo konden ze meerdere adressen bezoeken. 

‘De Zonnebloem’ richt zich met name op mensen die als gevolg van ouderdom, ziekte of handicap in een sociaal isolement dreigen te raken. In de donkere dagen voor Kerstmis weegt dat isolement vaak extra zwaar. De Actie Kerstengel is enkele jaren geleden al eens eerder georganiseerd. Het werd zeer gewaardeerd door zowel bewoners, vrijwilligers als medewerkers. Het werd ervaren als een heel zinvolle en leuke dag. Bedrijf & Samenleving Delft legt de verbinding tussen stichtingen die ondersteuning kunnen gebruiken bij hun werkzaamheden en maatschappelijk betrokken bedrijven. Zoekt u ook naar samenwerking? Kijk op www.bedrijfensamenlevingdelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1