Hemd van het lijf

Algemeen

David Koster (22) was jarenlang het gezicht van D11TMUSIQ. Inmiddels is de jonge ondernemer met van alles en nog wat bezig.

1. Waarom wilde je hier, voor de Coffee Company, worden gefotografeerd?
“Omdat ik vooral van hieruit werk. De Delftse vestiging is een soort tweede huiskamer voor me. Zakelijke besprekingen, in welke stad dan ook, hou ik voornamelijk bij de Coffee Company. Ze hebben hier goede koffie en er hangt een goede sfeer om in te werken.”

2. Je was bekend van D11TMUSIQ. Waarom horen we daar niets meer van?
“Omdat het niet meer bestaat. De Gemeente Delft wilde in het kader van de lokale popnota de Delftse bands zelf op de kaart zetten. Daarom ben ik gestopt met mijn bemoeienis in Skatejam, het Jazzfestival en de avond die ik maandelijks in Speakers programmeerde.”

3. Wat doe je tegenwoordig allemaal?
“Ik ben nu vooral bezig met mijn afstudeerproject voor mijn studie vrijetijdsmanagement. Ik ga met een medestudent voor Universal Music Group een documentaire maken over de digitalisering in de muziekindustrie en de fysieke waarde van muziek. Zo ga ik allemaal belanghebbenden interviewen om in kaart te brengen waar de consument op muzikaal gebied behoefte aan heeft. Verder ben ik samen met Arash Banaei bezig om een creatief bedrijf op te richten, ben ik concert-dj in de Haagse Supermarkt en doe ik de pr voor het uit Delft afkomstige modehuis Guy Vernes.”

4. Hoe gaat het met de pr van Guy Vernes?
“Eigenlijk heel erg goed. Hij (Bilal al-Mashta, 26) is natuurlijk nog maar een jonge ontwerper, maar hij timmert al aardig aan de weg. Zo worden bepaalde items in december in de Esquire en FHM geplaatst. Dat zijn in Nederland de toonaangevende heren-lifestylebladen. Bovendien heeft zijn kleding twee maanden geleden ook op Hypebeast.com - de site van de grootste Amerikaanse modecurator - gestaan. Zij bepalen in Amerika wat hip is qua kleding en wat niet.”

5. En hoe zit het met jullie creatieve bedrijf?
“Omdat D11TMUSIQ ophield te bestaan zijn Arash en ik bezig een eigen bedrijf, Prude, op te starten. We proberen we op deze manier muzikaal talent, waaronder ook Delftse artiesten, naar de top te krijgen. Op dit moment begeleiden we singer-songwriter Jana en de metalband Variscythe. We willen onze werkzaamheden op termijn uitbreiden door meerdere bands en acts te begeleiden.”

6. Aan welke eisen moet een goede artiestenmanager voldoen?
“Ten eerste moet je goed met mensen om kunnen gaan en ze goed in kunnen schatten. Daarnaast moet je je beseffen dat er maar één belang is, namelijk dat van de artiest. Als je al je beslissingen dus in het belang van de artiest neemt, moet het goed gaan. In Nederland is er niet zo’n grote kans dat je daar rijk mee wordt. Daarom haal ik mijn motivatie ook niet uit materiële zaken, maar is het vooral gaaf als één van jouw bands doorbreekt.”

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“... zou ik er zo snel mogelijk voor zorgen dat er een poppodium in het centrum komt. Elke stad heeft namelijk een behoefte aan een centrale plek voor talent. Het zou mooi zijn als je je in een rijtje als het Paard van Troje, Melkweg, 013 en zelfs Paradiso kunt scharen en een mix kunt aanbieden van zowel lokaal talent als gearriveerde artiesten.”

8. Waar kunnen we artiesten van Prude zien optreden?
“We zijn nu bezig om een tour voor Jana en Sir James, een zeer talentvolle Delftse band, te regelen langs de verschillende Coffee Company’s. Voorlopig levert dit bijna alleen maar positieve reacties op. Verder zijn we bezig met een act uit Culemborg, maar dat kost nog even wat meer tijd.”

9. Is er in Delft veel muzikaal talent?
“Absoluut! En er is nog veel meer Delfts muzikaal talent, alleen wonen die artiesten niet allemaal meer in Delft. We worden door kennissen getipt en zien veel bands optreden en daar zitten een heel aantal veelbelovende acts bij. Helaas kan ik me daar, doordat ik veel tijd kwijt ben aan mijn afstudeerproject, nog niet helemaal op storten. Maar dat gaat zeker nog komen!”

10. Wat is jouw uiteindelijke doel?
“Ik wil tijdens mijn afstudeerproject heel veel gaan netwerken en terechtkomen bij mensen die mij alle ins en outs van de muziekwereld kunnen vertellen. Zodoende hoop ik als manager te groeien, zodat we binnenkort met Prude meer bands en acts landelijk op de kaart kunnen zetten.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12