Wie topprestaties levert, verdient een heleboel sponsors

Algemeen

Voor mensen met een handicap is sport dè manier om beter om te gaan met barrières in het dagelijks leven.

DELFT – Sport maakt je lichamelijk en mentaal sterk voor het dagelijks leven. Het is daarom juist voor mensen met een handicap heel belangrijk. Fonds Gehandicaptensport is het enige fonds dat zich inzet om sport voor alle gehandicapten mogelijk te maken.

Daarnaast wordt continu gestreefd naar kwalitatieve en kwantitatieve verbetering van sportmogelijkheden. Hiervoor is geld nodig. Veel geld. De collecteweek van Fonds Gehandicaptensport is de belangrijkste bron van inkomsten. In de week van zondag 29 maart tot en met zaterdag 4 april a.s. kunt u een collectant van deze organisatie aan de deur verwachten. 

Ook dit jaar zetten veel enthousiaste vrijwilligers uit Delft en omgeving zich in voor de gehandicapte sporters in Nederland. “Als je hele leven uit topprestaties bestaat, kun je wel wat sponsors gebruiken”, zegt coördinator Eelco Koekoek. “Behalve door de vele vrijwilligers worden onze activiteiten ondersteund door beschermheer prof. mr. Pieter van Vollenhoven en aansprekende ambassadeurs. Sport leert je omgaan met je handicap en is erg goed voor de gezondheid. Tevens is sport een leuke vrijetijdsbesteding. Een rolstoelgebruiker kan bijvoorbeeld door handbiken meer spierkracht in de armen ontwikkelen. Hij heeft daar profijt van in het dagelijks leven. Iemand met een verstandelijke handicap leert op een sportvereniging nieuwe mensen kennen en door trainingen en wedstrijden wordt de eigenwaarde verhoogd. Voor veel mensen met een handicap is sport dan ook dè manier om beter om te gaan met barrières in het dagelijks leven.” 

Uit de collecteopbrengst worden jaarlijks honderden projecten gefinancierd om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Het fonds stelt subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk, voor de aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal, de financiering van sportevenementen en de realisatie van bouwtechnische aanpassingen aan sportaccommodaties. Het Fonds Gehandicaptensport heeft ook uw steun hard nodig. Er zijn vele manieren om een bijdrage te leveren aan de gehandicaptensport in Nederland. Iets geven tijdens de collecte natuurlijk, maar u kunt zich ook opgeven als vrijwilliger of een bijdrage overmaken op giro 5855. 

Kijk voor meer informatie op www.fondsgehandicaptensport.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12