Hoe is het nou met... Dick van At Jodi's

Algemeen

DELFT - Geen betere maand om op het afgelopen jaar terug te blikken dan de maand december. Dus vroeg Delft op Zondag aan Dick van At Jodi’s, de woordvoerder van de Delftse kroegeigenaren die lak hebben aan het rookverbod: Hoe is het nou?

-Hoe is het nou?
"Met mij goed en met de zaak gaat het ook prima. Sinds 1 juli is er voor ons eigenlijk niets veranderd."

-Zijn de Delftse kroegeigenaren nog steeds in verzet tegen het rookverbod in de horeca?
"Het staat een beetje op een laag pitje nu, we zijn ons aan het voorbereiden op de processen. We hebben natuurlijk die manifestatie op het Malieveld in Den Haag gehad, maar dat heeft tot m’n spijt weinig indruk gemaakt. Het is heel rustig nu. We hebben alleen via de Rechter nog mogelijkheden, maar dat duurt allemaal zó lang. Het is nu wachten, wachten, wachten. In januari 2009 komt er waarschijnlijk een universele rechtzaak voor de kroegeigenaren die boetes binnen hebben gehad.”

-Zijn er in Delft al veel boetes uitgedeeld?
"Zo ver ik weet niet. Van Café Phoenix en Het Rieten Mandje weet ik dat ze een boete hebben gehad, verder niet. Bij mij zijn ze nog niet geweest."

-Is het rookverbod je achteraf mee- of tegengevallen?
"We blijven tóch wel roken, dus er is niet veel verschil met de periode van voor het rookverbod. Ik heb er niet minder, maar ook niet meer omzet door gekregen."

-Hoe kijk je op het jaar 2008 terug?
"Ik vind het zakelijk gezien barre tijden. Het was in het algemeen een heel slecht jaar voor de horeca en ik ben bang dat het alleen maar erger wordt als de economie in elkaar zakt. Als dat gebeurt is de horeca het eerst de pineut, mensen geven daar dan minder aan uit."

-U heeft dus niet al te rooskleurige verwachtingen voor 2009?
"Die zijn niet al te rooskleurig, nee. Ik ben behoorlijk pessimistisch over 2009. Van dat rookverbod trek ik me ook volgend jaar niks aan, voor mij verandert er niets. Ik denk dat de meeste horecaondernemers die zijn aangesloten bij de Stichting Red de Kleine Horeca ook gewoon doorgaan." (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12