Werken tussen wetenschap en praktijk

Algemeen

Deltares is een instituut dat ernaar streeft toonaangevend te zijn in het ontwikkelen en toepassen van kennis op het gebied van water, bodem en ondergrond.

DELFT- Instituut Deltares, met twee vestigingen in Delft en twee in Utrecht, is op zoek naar talentvolle mensen die willen werken aan innovatieve oplossingen die nodig zijn om delta’s en kust- en riviergebieden leefbaar te houden.

Het instituut voor deltatechnologie streeft ernaar toonaangevend te zijn in het ontwikkelen en toepassen van kennis op het gebied van water, bodem en ondergrond. De professionals van Deltares doen onderzoek en ze geven specialistisch advies in binnen- en buitenland aan opdrachtgevers die de allerlaatste kennisontwikkelingen toegepast willen zien. Ze adviseren de Overheid bij het zoeken naar oplossingen die rekening houden met maatschappelijke ontwikkelingen. Tim Raaijmakers (1979) is onderzoeker/adviseur. Na zijn studie Civiele Techniek aan de TU Delft heeft hij voor Deltares gekozen, omdat hij graag wat dieper de inhoud induikt. “Er werken hier veel jonge mensen, maar ook ervaren specialisten. Elk project brengt een nieuwe uitdaging en is nooit een kunstje dat je kunt herhalen.” Zijn specialisme is offshore-ontgronding en hij is met anderen bezig met een Joint Industry Project. “We signaleren een kennisvraag die leeft bij bedrijven. Deltares verzorgt de kennisontwikkeling. We hebben gesproken met Amerikaanse en Europese olie- en gasbedrijven, shipyards en ontwerpers die willen participeren in het project. We werken ook dichter bij huis. In Nederland doen we onderzoek naar de ontgronding rond windmolenpalen van windenergieparken in de Noordzee. Wat ik leuk vind aan het werk is dat je de ene keer letterlijk met de voeten in het water staat, dan weer achter de computer bezig bent of met opdrachtgevers om de tafel zit.” Zoek je een functie bij een Nederlands topinstituut met een internationale reputatie? Kijk dan op www.deltares.nl/vacatures.


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12