Afbeelding

Even bellen met Pim Meijkamp

Algemeen

Recreatiecentrum Delftse Hout is volgens kampeerliefhebbers de mooist gelegen stadscamping van Europa. De camping in Delft won het in deze jaarlijkse verkiezing van de stadscampings van Avignon, Bologna en Wenen. Eigenaar Pim Meijkamp is trots op de prijs.

Gefeliciteerd met uw prijs. Had u het verwacht?
In ieder geval wel gehoopt. Ik wist dat we één van de vier genomineerde campings waren, maar het is natuurlijk altijd afwachten hoe de jury oordeelt. In dit geval hebben ze vooral gelet op kwaliteit, activiteiten en de verbindingen met de stad. Vorig jaar scoorden we overigens ook al goed met een 8.7 als eindcijfer, maar dit jaar scoorden we met een 9.1 nog net iets beter.

Heeft u de camping zelf aangemeld voor de verkiezing?
Nee, het is echt een publieksprijs. Dat maakt het des te mooier voor mij. Lezers van de Kampeer & Caravan Kampioen van de ANWB konden de campings voordragen en hierop stemmen. Daarnaast bezoekt een onafhankelijk inspecteur van de ANWB, onaangekondigd, alle voorgedragen campings die hij vervolgens beoordeelt aan de hand van een lijst met objectieve normen.

Verwacht u nog extra drukte naar aanleiding van de winst?
Door alle publiciteit verwacht ik zeker een flinke toeloop van bezoekers. Dat is ook de ervaring van andere winnende campings uit voorgaande jaren. We zijn dan ook al met de voorbereidingen voor komend seizoen begonnen. De lat ligt nu nog hoger en dat willen we graag waarmaken.

Hoe bereidt u zich voor?
Ik wil in ieder geval onze personele bezetting dik op orde hebben. In de huidige arbeidsmarkt zijn gelukkig veel mensen beschikbaar, dus dat is voor ons heel prettig. Daarnaast willen we dat alles er spic en span uit ziet. Daarom willen we alle onvolkomenheden – hoe klein ze ook zijn – wegwerken.

Wat heeft u eigenlijk gewonnen?
Een bord van plexiglas met de eervolle vermelding van ‘Beste stadscamping van Europa’. Dit bord krijgt een mooie plaats bij onze receptie. Eigenlijk is de prijs niet in geld uit te drukken. Alle aandacht en gratis publiciteit, dat krijg je zelf nooit voor elkaar. (MdB)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12