Recordaantal deelnemers Delfts Kampioenschap Mens erger je niet

Afgelopen zondag vond het Delfts Kampioenschap Mens erger je niet plaats, met Sylvana Abbriata (links) als uiteindelijke winnaar.

DELFT – Het Delfts Kampioenschap Mens erger je niet had afgelopen zondag een recordaantal deelnemers. Het was voor de 23ste keer dat dit kampioenschap werd gehouden. In Wijkcentrum De Parel waren bij het begin om twee uur acht tafels bezet en waagden 32 deelnemers een kansje om als eerste te eindigen.

Na de voorronden hadden Deniz Kanij (17 punten), Sylvana Abbriata (18 punten), Dillan Lucassen (18 punten) en Sandra Blom (16 punten) de beste scores. Zij mochten dan ook in de finaleronde strijden om de prijzen. Als jongste van de vier (tien jaar) leek Deniz de winnaar te gaan worden. Hij had drie pionnen binnen en alleen nog een vier te gooien. De overwinning kon hem bijna niet meer ontgaan. Maar die vier kwam maar niet. Wat wèl kwam was een tegenspeler die hem er afgooide. Dus moest hij opnieuw het bord rond. Dat overkwam hem nóg twee keer. De andere finalisten sleepten intussen hun pionnen ook naar het eind. Sylvana Abbriata werd uiteindelijk de nieuwe kampioen. Ingrid Bos, de winnares van vorig jaar, overhandigde haar de wisselbeker. De overige deelnemers konden zich vrolijk ergeren. Ze moeten weer wachten tot 2012 voor een volgende kans.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1