Zuinigste benzineauto ter wereld ziet er ook mooi uit

Algemeen

DELFT – De nieuwe Daihatsu Cuore is met een gecombineerd brandstofverbruik van 4.4 liter per 100 kilometer (1 op 23) de zuinigste benzineauto ter wereld. De CO2-uitstoot van het nieuwe model bedraagt slechts 104 gram per kilometer.

Daihatsu doet met de introductie van dit model zijn ‘groene’ imago dus alle eer aan. De nieuwe Cuore is uiteraard bij Daihatsu-dealer Auto Nassau in volle glorie te bewonderen. De Japanse autobouwer heeft niet alleen ónder de motorkap een kunststukje verricht. Ook qua design kan echt gesproken worden van een vernieuwd model. “De nieuwe Cuore ziet er moderner uit dan zijn voorganger, met onder andere grote koplampen en een enorme voorbumper”, zegt Patrick van den Berg van Auto Nassau.

Met een wielbasis van 2.490 millimeter is de Cuore langer dan veel modellen in het B-segment. De interieurruimte is zeer efficiënt gebruikt, waardoor Daihatsu’s meest compacte auto over een royale binnenruimte beschikt. Die biedt ruim plaats aan vier inzittenden. “De vormgeving van de nieuwe Cuore is modern en vernieuwend”, aldus Van den Berg. “Bij de afwerking van de auto is sterk de nadruk gelegd op kwaliteit. De vier deuren zwaaien heel ver open, onder een hoek van bijna 90 graden. De toegang tot het interieur is dan ook heel makkelijk. Met de verschuifbare achterbank in de achterste stand hebben de achterpassagiers veel beenruimte. Ook voorin zit je heel ruim en prettig.”

De Cuore kan worden voorzien van allerlei extra’s, die bij auto’s in deze klasse tot voor kort helemaal niet in beeld kwamen. Zoals knie- en gordijnairbags en ESP. Het vermogen is met een 1-liter driecilindermotor gestegen naar 70 pk. Door het lage verbruik heeft de nieuwe Cuore een groen brandstoflabel, waaraan de maximale BPM-korting van 1.000 euro is gekoppeld. Hierdoor komt de Cuore uit op een vanafprijs van 8.499 euro. Iedereen maakt tot en met 28 februari 2008 trouwens kans om de zuinigste benzineauto ter wereld te winnen! Iedereen die minimaal 1 ton CO2 compenseert, maakt in de nieuwste campagne van Trees for Travel kans op de hoofdprijs. Mensen die met creatieve oplossingen proberen de uitstoot van broeikasgassen te voorkomen (of een donatie doen ter grootte van minimaal 9 euro) dingen mee. Daihatsu Holland levert sinds 2007 via Trees for Travel al haar nieuwe auto’s met een jaar klimaatcompensatie. Dat leverde tot nu toe een aanplant van in totaal ongeveer 500.000 bomen op. 

Auto Nassau
Lagosweg 9
2622 CZ Delft
(015) – 256 87 79
www.auto-nassau.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12