Beweegcoach van Delft, voor iedereen met een beperking die wil bewegen/sporten

Algemeen

Ivy Kahlmann bij haar introductie met het G-team van Vitesse Delft en sportwethouder Raimond de Prez

DELFT – Dat iedereen voldoende moet bewegen heeft alom aandacht. Voor de een is daar gehoor aan geven gemakkelijker dan voor een ander. Maar uiteindelijk zou iedereen mee moeten kunnen doen. Sommigen hebben daarbij dus een helpende hand nodig. Zoals bijvoorbeeld van de Beweegcoach, die in Delft is geïntroduceerd. Ivy Kahlmann is die Beweegcoach. Zij legt uit wat haar functie inhoudt en wie een beroep op haar steun en deskundigheid kan doen.

“Sinds 1 september 2010 ben ik de beweegcoach van Delft. Deze functie wordt ondersteund door de Gemeente Delft, vanuit het project Delft Beweegt, Beweeg mee. Als beweegcoach dien ik als intermediair de functie te vervullen tussen vraag en aanbod op het gebied van bewegen en sporten voor mensen met een beperking. Gebleken is dat het voor veel mensen met een beperking moeilijker is hun weg te vinden naar een sport of bewegingsactiviteit. Sporten is belangrijk voor onder andere het opdoen van sociale contacten, het dient als ontspanning en natuurlijk is het gezond”. 

“Als beweegcoach ga ik mensen met een beperking één op één informeren, ondersteunen en begeleiden om te gaan bewegen en sporten. Hierbij richt ik me op de inwoners van Delft met een beperking. Dit kan een lichamelijke, verstandelijke, chronische beperking zijn enzovoorts. Ik ben er voor mensen met een beperking van alle leeftijden. Wil iemand graag bewegen/sporten, maar weet hij/zij niet waar? Lukt het niet bij een gewone sportvereniging? Heeft men weleens eerder gesport, maar was dit geen succes? Dat zijn voorbeelden van vragen die men dan bij mij kan neerleggen. Door middel van een gesprek, ga ik kijken wat de wensen, (on)mogelijkheden en interesses zijn. En vervolgens gaan we een gepaste sport/beweegactiviteit zoeken. Aan mijn ondersteuning zijn geen kosten verbonden’.
“Ook sportverenigingen probeer ik te helpen. Ik vervul een rol in de contacten met sportverenigingen. Ik zal hen actief benaderen om beweegvragen te kunnen beantwoorden. Vereniging kunnen u ook zelf een beroep op mij doen om hun activiteit(en) toegankelijk willen maken voor mensen met een beperking”.
Ivy Kahlmann werkt bij de Stichting Vrije Tijd en Vorming en is bereikbaar via mailadres i.kahlmann@vtvzhn.nl of telefoonnummer 015-2618648.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12