Afbeelding

Forse huurverhoging noopt Wipmolenkoor tot opheffing

Algemeen

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

Op de achterste rij, v.l.n.r. Sabine Geerlof, Hilde Westenberg (dirigente), Nelly de Wit, Margreet Bosman, Toos de Jong, An van Velzen, Diny Verhoeven, Janny Vermeulen, Greet Broere, Wil Broere, Ida v.d. Meer en Joke Beuman. Op de voorste rij, v.l.n.r. Lidy Eenschoten, Corry Sallé, Josje Sintniklaas, Greetje Groeneschey, Willy van der Lingen en Ans Glastra.

DELFT – Het Wipmolenkoor houdt op 1 juli officieel op te bestaan. Uiteindelijk is de verhoging van de huur de vijftien bejaarde koorleden fataal geworden.

“Als we de huurverhoging in de contributie hadden doorberekend dan hadden de mensen tweehonderdenveertig euro moeten gaan betalen in plaats van de tachtig die ze nu betalen”, zegt Wil Broere, het jongste lid. “Je snapt dat dat voor mensen die moeten rondkomen van een AOW-tje niet op te brengen is. Het is en blijft natuurlijk triest dat 15 mensen die 36 jaar lang met heel veel plezier met elkaar muziek hebben gemaakt, nu min of meer gedwongen worden te stoppen. Ik ben met mijn 65 jaar de jongste in het koor. Verder hebben we drie mensen van ver in de negentig en een grote groep tachtigers. Er komen geen nieuwe leden meer bij en we hadden bijvoorbeeld ook al geen mannen meer in het koor. Als Participe een paar jaar respijt had gegeven, dan had het probleem zichzelf opgelost.”


Het Wipmolenkoor nam in stijl afscheid. “We zijn geen koor dat liedjes als ‘Hoog op de gele wagen’ en ‘In een groen groen groen groen knollenland’ zingt. We hebben tijdens het afscheidsconcert liederen van Mozart, Händel en zelfs van Delftenaar Pierre van Hauwe gezongen. Ook het Viljalieden en een potpourri van Robert Stolz. Het was trouwens best een emotioneel gebeuren. In januari is Arie Schenkel, de man die ons koor 36 jaar geleden oprichtte, overleden en op 16 juni zijn vrouw. Ze had zich erg verheugd op het afscheidsconcert, maar ze heeft dat helaas niet mogen meemaken. Je snapt dat er menig traantje is geplengd. Voor veel van onze leden was de wekelijkse repetitie het enige uitje dat ze hadden. Dat is nu ook voorbij, er resten slechts veel mooie herinneringen.”


Het enige dat nog rest van het Wipmolenkoor is de bladmuziek en de piano. “Daarvoor moet ik nog een bestemming en een koper vinden en dan is het echt allemaal helaas voorbij.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12