Verzet tegen nieuw Popbeleid leidt niet tot veranderde visie

Algemeen

Gideon Roozendaal, een vertegenwoordiger van De Koornbeurs en René Steijger van Stichting Westerpop konden de Commissieleden niet op andere gedachten brengen. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Het stappenplan van het College van B en W om in Delft te komen tot een nieuwe structuur voor het popbeleid in de stad is afgelopen dinsdag door de Commissie Samenleving en Volkshuisvesting gematigd positief ontvangen.

De Commissie had nog veel vragen over de plannen. Die hadden de vijf insprekers namens verschillende organisaties, waaronder Westerpop, Speakers en De Koornbeurs, eveneens. Zij willen Speakers als het poppodium van Delft behouden, maar ze vrezen dat Speakers een nieuwe structuur niet overleeft. Speakers behoudt in 2011 een subsidie van 90.000 euro. Daarna wordt de bijdrage afgebouwd en gaat het geld van de Gemeente naar de nog op te richten stichting die als een popkoepel organisaties moet binden en het popaanbod moet verbeteren. Die stichting zou er ook voor kunnen zorgen dat de programmering over de verschillende podia in Delft beter wordt verdeeld. “Met andere woorden: het advies van popexperts en organisaties leggen ze naast zich neer”, reageert Gideon Roozendaal namens Speakers. “We verwachten dus geen noemenswaardige veranderingen in de popvisie.” 

Hoe de stichting er concreet uit gaat zien, kon wethouder Milène Junius de Commissie nog niet meedelen. In 2011 wordt een kwartiermaker aangesteld die voor de nieuwe organisatie een meerjarenbeleidsplan moet gaan maken. Over de nijpende financiële situatie bij DOK kon Junius dinsdag nog niet veel openheid geven. Ze kon ook nog niet aangeven of de Raad van Toezicht zijn taak niet goed heeft uitgevoerd. De wethouder zegde de Commissie toe in februari 2011 het volledige plaatje te presenteren. Enkele fracties lieten de wethouder weten dat DOK geen filialen moet sluiten of openingstijden moet aanpassen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12