Huis te koop: Harmenkokslaan 54, Delft

Algemeen

Prachtig oud huis met uitzicht op kerktorens

Na vijftien jaar in Australië te hebben gewoond, verhuisden de geboren Ieren Tom en Olivia Reddy zes jaar geleden naar Nederland. IKEA Delft, de werkgever van het echtpaar, was de reden dat ze voor Delft kozen. Met hun huis in de Harmenkokslaan kwamen ze in één van de beste straten van Delft terecht. “Mijn vrouw heeft dit huis toentertijd gekocht”, blikt Tom terug. “Ik was er niet bij, maar de belangrijkste reden voor de koop was de straat. De straat is, in tegenstelling tot veel andere straten in het centrum van Delft, erg breed en dat is prettig.”

Niet alleen de straat was bepalend bij de keuze. Het huis moest genoeg ruimte bieden voor hen en hun dochter Zoe. Bovendien zou er regelmatig familie uit Ierland op bezoek komen. Olivia viel volgens Zoe op een aantal details van het huis. Zo staat er in de woonkamer een klassiek kacheltje. “Mijn moeder is helemaal gek op dat kacheltje. Het is de enige verwarming in het huis, maar zo efficiënt dat ik het op mijn zolderkamer binnen een half uur voelde opwarmen.”

Tom vindt het uitzicht het mooiste van het huis. “We hebben twee balkons en met name vanaf de bovenste heb je een prachtig beeld over de stad en de kerktorens. Op het balkon geniet ik het meeste van mijn huis. Het is op het zuiden dus ik heb er veel zon. Ook heb ik veel privacy op het balkon.” Zoe vindt ook de slaapkamer erg mooi. “Door de grote slaapkamerramen komt er veel licht de kamer binnen, dat geeft een ruimtelijk gevoel”, zegt ze.

Tom en Olivia hadden niet verwacht dat ze Nederland zo snel alweer zouden verlaten, maar de aanstaande geboorte van hun eerste kleinkind is een grote inspiratiebron om terug te keren naar Australië, waar hun twee zoons wonen. Dat het vertrek zo onverwachts is, is te zien aan de woning. Tom en Olivia hebben namelijk veel tijd en geld in het huis geïnvesteerd. “Toen we hier kwamen wonen moest er een hoop aan het huis gebeuren voordat het helemaal gemoderniseerd en optimaal leefbaar zou zijn”, vertelt Tom. “Naast dat we er in de loop van tijd in slaagden het huis naar onze wens te verbouwen, hebben we het afgelopen jaar een nieuwe keuken en badkamer laten plaatsen. Uiteindelijk is het huis modern geworden met een hele mooi keuken en een even prachtige badkamer. Ook ben ik erg trots op onze mooie zolder. Het belangrijkste is misschien nog wel dat ondanks de modernisering er nog veel oude elementen in het huis zitten. Die mix zorgt voor een uniek huis.”

Het huis in de Harmenkokslaan is geschikt voor kleine gezinnen of stellen die voor zaken in Delft willen gaan wonen. Het heeft drie slaapkamers en er hoeft niets meer aan verbouwd te worden. Ook staat het op een ideale locatie, vlakbij het centrum en alle benodigdheden dichtbij. “Ik heb hier geen auto”, onderstreept Tom. “Die heb ik gewoon niet nodig. Ik kan overal lopend naartoe.”  

De vraagprijs voor deze woning is € 319.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) – 2134134 of www.roepman.nl. 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12